Directeur Paul Römer stopt bij Endemol

Directeur Paul Römer stopt bij Endemol

28-09-2010 Endemol directeur Paul Römer stopt bij het televisieproductiebedrijf. Na 15 jaar dienstverband meldt hij toe te zijn aan een nieuwe uitdaging.

Sinds de oprichting van Endemol Holding in 1994, was Paul Römer in dienst bij de televisieproducent. Als directeur en chief creative officer was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling, verkoop en productie van televisieshows.

Realityshows
Samen met John de Mol ontwikkelde Römer onder meer de succesvolle televisieprogramma's ‘Big Brother' en ‘de Gouden Kooi'. De realityshows werden een ongekende mediahype in binnen- en buitenland en brachten miljoenen euro's op voor Endemol.

Loopbaan
Römer volgde aanvankelijk een opleiding tot fysiotherapeut, maar besloot toch over te stappen naar de toneelschool. Hij begon zijn carrière als TV-producent bij de TROS, waar hij in de periode 1988 tot 1996 mee werkte aan het programma ‘Jongbloed en Joosten'.

Fusie
In 1996 vervolgde Römer zijn loopbaan bij John de Mol Producties, dat later fuseerde met Joop van den Ende en onder de naam Endemol verder ging.

Overnames
Tijdens zijn periode als algemeen directeur van Endemol, maakte Römer verschillende overnames mee. Eerst werd de Nederlandse televisieproducent gekocht door het Spaanse telecombedrijf Telefónica en sinds 2007 is Endemol bezit van investeringsmaatschappij Cyrte, het Italiaanse mediabedrijf Mediaset, en zakenbank Goldman Sachs.

Hoewel Römer Endemol trouw bleef na alle overnames, heeft hij nu besloten dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. Het is nog niet bekend wat zijn toekomstplannen zijn.

Lees ook:
> Biografie Paul Römer
> Endemol schrapt een derde aan arbeidsplaatsen
> Endemol nu ook slachtoffer van kredietcrisis
> Mark Ramakers weg als CFO bij Talpa
> Biografie Mark Ramakers

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook