Pauline van der Meer Mohr in de board van HSBC

Datum: 03-06-2015

Pauline van der Meer Mohr in de board van HSBC

Op 2 juni 2015 maakte HSBC bekend dat Van der Meer Mohr is benoemd tot niet-uitvoerend bestuurslid van de financiële dienstverlener.

Benoeming HSBC
Pauline van der Meer Mohr is voor een periode van drie jaar benoemd als non-executive director van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde HSBC Holdings plc. Chairman Douglas Flint laat weten verheugd te zijn met de benoeming, die in zal gaan per 1 september 2015. De ervaring van Van der Meer Mohr als voormalig lid van de Monitoring Commissie Banken is volgens Flint zeer waardevol voor HSBC.

Loopbaan Van der Meer Mohr
Pauline van der Meer Mohr is haar loopbaan begonnen als advcocate bij de Brauw Blackstone Westbroek. Zij bekleedde vervolgens verschillende HR-functies bij Shell, TNT en ABN Amro. Van der Meer Mohr is sinds 2010 voorzitter van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Volgens Pauline de Meer Mohr valt deze functie niet te combineren met haar nieuwe rol bij HSBC. Aangezien Van der Meer Mohr de voorkeur geeft aan HSBC, zal zij haar voorzitterschap van het College van Bestuur van de universiteit begin 2016 neerleggen. Momenteel heeft zij naast haar hoofdfunctie onder meer commissariaten bij ASML en DSM.

Pauline van der Meer Mohr

  • Commissaris (voorzitter) EY
  • Commissaris ASML
  • Commissaris DSM
  • Non-executive Director HSBC Holdings plc
  • Voorzitter Raad van Toezicht Nederlands Dans Theater
  • Bestuurslid Het Concertgebouw Fonds