Pauline van der Meer Mohr voorzitter Monitoring Commissie Corporate Governance Code

Pauline van der Meer Mohr voorzitter Monitoring Commissie Corporate Governance Code

03-01-2019 Per 1 januari 2019 is er een nieuwe Monitoring Commissie Corporate Governance Code benoemd. Voorzitter van de nieuwe commissie is Pauline van der Meer Mohr.

De nieuwe Monitoring Commissie Corporate Governance Code is benoemd door minister Wiebes  van Economische Zaken en Klimaat en geldt voor een periode van vier jaar. 

Pauline van der Meer Mohr is onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van DSM en EY en extern lid van de toetsingscommissie van DNB.

Zij volgt Jaap van Manen op, die tussen 2013 en 2018 voorzitter was van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code.

> Lees ook: Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

De Monitoring Commissie Corporate Governance Code bestaat verder uit Barbara Baarsma, Peter Gortzak, Sietze Hepkema, René Hooft Graafland, Lokke Moerel  en Roderick Munsters.

Meer over Pauline van der Meer Mohr

Twee nieuwe commissarissen ASM International

Twee nieuwe commissarissen ASM International

10-09-2021 Op 27 juli 2021 heeft ASM International aangekondigd om Pauline van der Meer Mohr en Adalio Sanchez voor te dragen tot nieuwe leden van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Beide benoemingen zullen worden besproken tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering van 29 september 2021.

Interview met Pauline van der Meer Mohr

Pauline van der Meer Mohr wil erosie van de corporate governance code tegengaan

Pauline van der Meer Mohr wil erosie van de corporate governance code tegengaan

11-03-2020 Beursgenoteerde ondernemingen lijken de herziene corporate governance code goed na te leven. In haar eerste rapport over het boekjaar 2018 komt de huidige Monitoring Commissie Corporate Governance Code zelfs tot een resultaat van 99 procent. ‘Dat klinkt geweldig,’ aldus commissievoorzitter Pauline van der Meer Mohr, ‘maar we moeten ons niet in slaap laten sussen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook