Peter de Wit, Jan Bout, en Rob Frohn commissarissen Delta

Peter de Wit, Jan Bout, en Rob Frohn commissarissen Delta

15-12-2010 Peter de Wit, Jan Bout, en Rob Frohn treden per 1 januari 2011 toe tot de raad van commissarissen Delta, zo meldt het nutsbedrijf in Zeeland.

Nu Delta zich opmaakt voor een miljardenproject, namelijk de bouw van een nieuwe kerncentrale in Borssele, neemt het energiebedrijf ook bestuurlijke maatregelen.

Energiebedrijf Delta
Zo wordt begin volgend jaar het commissariaat bij Delta uitgebreid met ‘allemaal topmensen in Nederland' zegt Daan van Doorn, voorzitter van de RvC bij Delta.

Peter de Wit, Shell
Peter de Wit is president-directeur van Shell Nederland en kan putten uit een uitgebreide kennis van de energiemarkt. Daarnaast heeft De Wit nauwe banden in Den Haag.

Jan Bout, Royal Haskoning
Ook topman Jan Bout is een aanwinst voor Delta. Jan Bout is bestuursvoorzitter van Royal Haskoning en heeft een veelvoud aan ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Loopbaan Jan Bout
Zo was Jan Bout jarenlang werkzaam bij de Europese bouwgroep Hollandsche Beton Groep. In de periode 1968 tot 1983 was Bout actief voor het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Economische Zaken.

Rob Frohn, AkzoNobel
Rob Frohn was vier jaar werkzaam als CFO van AkzoNobel. Sinds 2007 verruilde hij zijn functie als financieel directeur voor hoofd van Speciality Chemicals bij het chemieconcern. Naar eigen zeggen wilde Frohn dichter bij de operationele kant van AkzoNobel komen te staan.

Voorzitter Daan van Doorn, Delta
In juni van dit jaar vond er tevens een wisseling van de wacht plaats in het commissariaat Delta. Daan van Doorn verving destijds Jaap Hennekeij als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Delta commissarissen Conja ter Bekke en Jaap Gelok werden door het energiebedrijf herbenoemd.

Raad van Commissarissen Delta
- Biografie Daan van Doorn, voorzitter
- Biografie Conja ter Bekke-Heijboer
- Biografie Peter de Wit
- Biografie Jan Bout
- Biografie Rob Frohn
- Raad van Commissarissen Delta

Lees ook:
> Biografie Peter Boerma, CEO Delta
> Peter de Wit, Shell Nederland: ‘We hebben hulp nodig van de overheid'
> Delta: geen toestemming bouw nieuwe kerncentrale
> Raad van Bestuur Delta

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook