Oud Delta Lloyd CFO Peter Kok wordt commissaris Q-Park

Oud Delta Lloyd CFO Peter Kok wordt commissaris Q-Park

14-06-2011 Peter Kok, voormalig CFO van Delta Lloyd, wordt per 1 juli 2011 commissaris van Q-Park. Hij volgt Thom Wernink op, die sinds 2003 toezichthouder was van de parkeerorganisatie.

Per gelijke datum treedt Peter Kok ook toe tot de auditcommissie van Q-Park.

Peter Kok
Ruim elf jaar lang was Peter Kok in dienst bij Delta Lloyd. Sinds 2001 was hij lid van de Raad van Bestuur en CFO van de verzekeringsmaatschappij.

Vermogensbeheer
Binnen Delta Lloyd was Kok verantwoordelijk voor vermogensbeheer. Tevens was hij bij de verzekeraar zeer actief op het gebied van risicomanagement en scenariodenken.

Beursgang Delta Lloyd
Een opvallende prestatie van Peter Kok was de succesvolle beursgang van Delta Lloyd in 2009. De financiële wereld volgde de beursgang van de verzekeraar op de voet, want het betrof de grootste beursgang van een Europese onderneming sinds de uitbraak van de kredietcrisis.

Aftreden Kok
Op 27 mei 2010 besloot Kok zijn functie bij Delta Lloyd neer te leggen vanwege gezondheidsredenen.

Q-Park
Peter Kok gaat o.a. Karla Peijs vergezellen als commissaris bij Q-Park. De oud-minister van Verkeer en Waterstaat werd op 1 januari van dit jaar benoemd tot eerste vrouwelijke toezichthouder van de internationale exploitant van parkeergarages.

Lees ook:
> CV Peter Kok, nieuwe commissaris Q-Park
> Peter Kok: ‘Het begrip loyaliteit heeft bij Delta Lloyd echt inhoud'
> Interview Emiel Roozen, CFO Delta Lloyd

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook