Peter Smink vertrekt bij Vattenfall

18-11-2019

Peter Smink vertrekt bij Vattenfall

Vattenfall heeft bekendgemaakt dat ceo en cfo Peter Smink het bedrijf zal gaan verlaten.

Peter Smink is sinds 2010 chief executive officer en sinds 2013 chief financial officer van Vattenfall N.V. (voorheen Nuon). Martijn Hagens, sinds 2014 chief operational officer van Vattenfall N.V., blijft lid van de raad van bestuur en zal de rol van ceo gaan vervullen.

Magnus Hall, voorzitter van de raad van commissarissen van Vattenfall N.V. en ceo van Vattenfall AB, zegt over de bestuurswissel het volgende: 'We zijn verheugd dat Martijn deel zal blijven uitmaken van de raad van bestuur van Vattenfall, in de rol van ceo van onze kernmarkt Nederland. Gezien zijn bewezen managementervaring en het combineren van de ceo-rol met zijn verantwoordelijkheid voor de customer & solutions business area van Vattenfall, heeft hij de juiste vaardigheden, visie en leiderschap om de basis die Peter en Martijn samen hebben gelegd verder te ontwikkelen.'

Meer over Peter Smink

Peter Smink CEO en CFO van NUON

Peter Smink CEO en CFO van NUON

Nuon heeft Peter Smink benoemd tot Chief Executive Officer en Chief Financial Officer. Martijn Hagens is benoemd tot Chief Operational Officer.

Interview met Peter Smink

'Je moet alles in samenhang zien'

'Je moet alles in samenhang zien'

Partnerships zijn noodzakelijk voor wendbaarheid, duurzaamheid is het vertrekpunt van hun businessmodel. Nuon-topman Peter Smink en Artis-directeur Haig Balian zien ‘hun’ bedrijven als wijdvertakt ecosysteem.

Peter Smink

  • list-arrow Commissaris GVB
  • list-arrow Lid raad van toezicht Yellow & Blue Clean Energy Investments BV
  • list-arrow Lid raad van toezicht Foundation Rural Energy Services
Profiel Peter Smink
  • Vattenfall N.V.
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook