Peter Terium nieuwe CEO energiegigant RWE

Peter Terium nieuwe CEO energiegigant RWE

09-08-2011 Peter Terium is benoemd tot nieuwe topman van de Duitse energiegigant RWE, het moederbedrijf van Essent. Dat heeft RWE afgelopen maandag aangekondigd.

De 47-jarige Peter Terium neemt per 1 juli 2012 het stokje over van Jürgen Grossmann, de huidige topman van RWE.

Peter Terium
Momenteel is Terium CEO van RWE dochter Essent. Hij blijft zijn huidige rol vervullen totdat het Nederlandse energiebedrijf een vervanger heeft gevonden voor Terium.

RWE
Nederlander Terium is geen onbekende voor RWE. Eerder gaf hij twee jaar leiding aan de afdeling Planning & Control van het Duitse energiebedrijf.

Overname Essent
Tevens is Peter Terium binnen RWE betrokken geweest bij de overname van Essent. Het Duitse bedrijf wist het Nederlandse energiebedrijf in 2009 weg te kapen voor de neus van GDF Suez en Vattenfall.

Opvolger Grossmann
Volgens diverse Duitse media was er eerder nog onenigheid tussen de Raad van Commissarissen en aandeelhouders van RWE over wie Grossmann zou gaan opvolgen.

Rolf Schmitz
Een groep van aandeelhouders van RWE had liever COO Rolf Schmitz van de Duitse energiereus aan het hoofd gezien. De concurrent van Terium is nu aangesteld als vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van RWE.

Lees ook:
> CV Peter Terium, nieuwe CEO RWE
> Essent CEO Peter Terium beoogd topman RWE
> CV Ulrich Jobs, COO RWE
> CV Erwin van Laethem, CFO RWE
> Organisatiestructuur Essent

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook