Peter Wennink voorzitter raad van toezicht TU/e

Peter Wennink voorzitter raad van toezicht TU/e

29-06-2020 Op 29 juni 2020 is bekend gemaakt dat de Peter Wennink de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht is van de Technische Universiteit Eindhoven.

Peter Wennink, chief executive officer van chipfabrikant ASML, wordt per 1 september 2020 de voorzitter van de raad van toezicht. Hij zal het stokje overnemen van Baptiest Coopmans, die na acht jaar voorzitterschap zijn functie overdraagt. Peter Wennink is al meer dan vier jaar lid van de raad van toezicht. Hij heeft een financiële achtergrond en werkt meer dan twintig jaar bij ASML, waarvan sinds 2013 als ceo.

Naast de benoeming van Peter Wennink, treedt Louise Gunning toe tot de raad van toezicht. Zij heeft een uitgebreide carrière in het hoger onderwijs. Gunning was hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, en voorzitter van de UvA en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Daarnaast was ze voorzitter van de European Public Health Association (EUPHA). Gunning is tevens voorzitter van de raad van toezicht van Koninklijke Schiphol Group. Ze volgt Jacob Fokkema op.

Robert-Jan Smits, voorzitter van de raad van bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven, zegt blij te zijn met de ontwikkelingen binnen de raad van toezicht. ‘Peter Wennink, met zijn jarenlange ervaring als ceo van een hightech bedrijf met een sleutelrol in de wereldwijde chipsindustrie, komt met uitzonderlijke managementkwaliteiten. Zijn inzet en betrokkenheid bij de TU/e onderstrepen de bijzondere band tussen de universitei en de industrie in Brainport. Daarnaast brengt Louise Gunning uitgebreide bestuurlijke en internationale ervaring mee op het gebied van hoger onderwijs en wetenschap, waar we de waarde niet van kunnen onderschatten’, laat Smits weten.’ We zijn erg dankbaar voor de inspanningen van Baptiest Coopmans en Jacob Fokkema.’

Per 1 september 2020 bestaat de raad van toezicht uit Peter Wennink, Louise Gunning, Coen Teulings en Mariëtte Hamer.

Meer over Peter Wennink

ASML winnaar Corporate Impact Index 2019

ASML winnaar Corporate Impact Index 2019

04-09-2019 Vandaag is voor het derde opeenvolgende jaar de Management Scope Corporate Impact Index (MSCII) gepubliceerd. Lijstaanvoerder van deze editie is ASML.

Interview met Peter Wennink

Peter Wennink (ASML): 'Verantwoordelijkheid speelt een steeds grotere rol'

Peter Wennink (ASML): 'Verantwoordelijkheid speelt een steeds grotere rol'

04-09-2019 Duurzaamheid en het nemen van verantwoordelijkheid vormen speerpunten voor ASML, de chipmachinefabrikant die de Management Scope Corporate Impact Index van 2019 aanvoert. Topman Peter Wennink wijst erop dat het concern allerminst vanuit isolement opereert en recht moet doen aan álle stakeholders, waarvan de maatschappij een belangrijke is. ‘We willen meer zijn dan producent van een succesvol product.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook