Top-100 Commissarissen 2020: Petri Hofsté op 1

17-12-2019

Top-100 Commissarissen 2020: Petri Hofsté op 1

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Dit jaar voert Petri Hofsté de lijst aan en is daarmee de eerste vrouw in de geschiedenis van deze ranking die op nummer 1 staat.

Petri Hofsté reageert in Management Scope (Petri Hofste: ‘Deze beweging is niet meer te stoppen’): ‘Ik vind het mooi dat ik op dit moment deze plek heb. Want het past bij alle recente ontwikkelingen. Er worden meer vrouwen benoemd op topposities, in 2019 vierden we 100 jaar vrouwenkiesrecht (…). Hopelijk is het ook een voorbeeld voor anderen dat de eerste plek in deze Top-100 voor een vrouw is.’

Op nummer 2 staat Jacqueline Tammenoms Bakker, die van nummer 11 omhoog schoot naar nummer 2. Op de derde plaats vinden we de eerste man op de lijst: Ben Noteboom, de runner-up van vorig jaar.

> Bekijk hier de volledige Top-100 Commissarissen en bijbehorende artikelen

Wat zijn de belangrijkste trends in de Top-100 Commissarissen 2020? De eerste tien posities van de lijst vormen het absolute centrum van de toezichthoudende macht in het Nederlandse bedrijfsleven en met vier van de tien posities bevat deze top-10 40 procent vrouwen. Ook dat is voor het eerst. In de hele lijst zijn inmiddels 38 van de 100 posities bezet door vrouwen – een aantal dat de laatste jaren jaarlijks is gestegen. Maar wat zegt dat eigenlijk, dat percentage van 38 procent vrouwen in deze lijst? Vooral dat bij de grootste beursgenoteerde Nederlandse concerns de verhoudingen man / vrouw in de raden van commissarissen inmiddels uitstekend zijn geregeld – uitzonderingen daargelaten.

Meer over Petri Hofsté

Top-100 Corporate Vrouwen 2018 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2018 bekend

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate vrouwen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is net als in 2017 meest invloedrijke vrouw van bestuurlijk Nederland.

Petri Hofsté en Pascal Visée benoemd tot commissarissen Rabobank

Petri Hofsté en Pascal Visée benoemd tot commissarissen Rabobank

De Algemene Ledenraad van Rabobank heeft Petri Hofsté (foto) en Pascal Visée benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

Interview met Petri Hofsté

Coöperatiecommissarissen Ben van der Veer, Jack Goossens en Petri Hofsté

Coöperatiecommissarissen Ben van der Veer, Jack Goossens en Petri Hofsté

Hoe functioneert een coöperatie en met welke uitdagingen krijgen toezichthouders te maken? Drie commissarissen vertellen over toezichthouden op een model dat de toekomst heeft. ‘Er zijn veel verschillende belangen en iedereen op één lijn krijgen is onmogelijk.’

'Deze beweging is niet meer te stoppen'

'Deze beweging is niet meer te stoppen'

Het is niets minder dan een historisch moment: Petri Hofsté is de eerste vrouwelijke nummer 1 in de Top-100 Commissarissen. Hofsté zelf is goed doordrongen van het gewicht van dit moment: ‘Dit past bij alle recente ontwikkelingen – er worden meer vrouwen benoemd op topposities en het vrouwenquotum voor raden van commissarissen van het beursgenoteerde bedrijfsleven komt er. Wat mijn nummer-1 positie betreft: uiteraard ben ik vereerd de eerste te zijn.’

Commissarissen over digitale transformatie, innovatie en disruptie

Commissarissen over digitale transformatie, innovatie en disruptie

Digitale transformatie, versnelling, innovatie en disruptie: commissarissen dringen door tot voorheen onbekend terrein. Hoe kijken zijn naar deze nieuwe thema’s en de snel veranderende toekomst, zonder door te schieten in science-fictionachtige vergezichten?

De CFO is een vrouw

De CFO is een vrouw

De cfo van de toekomst schuift door digitalisering en datamanagement op naar het hart van strategievorming, aldus multicommissaris Petri Hofsté.

Petri Hofsté

  • list-arrow Commissaris Pon Holdings B.V.
  • list-arrow Bestuurslid Stichting Capital Amsterdam
  • list-arrow Commissaris Rabobank Groep
  • list-arrow Commissaris Achmea Investment Management
  • list-arrow Commissaris Achmea
  • list-arrow Commissaris Fugro N.V.
  • list-arrow Voorzitter bestuur Nyenrode Foundation
  • list-arrow Bestuurslid / penningmeester Vereniging Hendrick de Keyser
Profiel Petri Hofsté
Top-100 commmissarissen

Top 100 Commissarissen

  • 1. Petri Hofsté >
Bekijke de top-100 commmissarissen
Top-100 Corporate Vrouwen

Top 100 Corporate Vrouwen

  • 2. Petri Hofsté >
Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook