Top-100 Commissarissen 2020: Petri Hofsté op 1

Top-100 Commissarissen 2020: Petri Hofsté op 1

17-12-2019 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Dit jaar voert Petri Hofsté de lijst aan en is daarmee de eerste vrouw in de geschiedenis van deze ranking die op nummer 1 staat.

Petri Hofsté reageert in Management Scope (Petri Hofste: ‘Deze beweging is niet meer te stoppen’): ‘Ik vind het mooi dat ik op dit moment deze plek heb. Want het past bij alle recente ontwikkelingen. Er worden meer vrouwen benoemd op topposities, in 2019 vierden we 100 jaar vrouwenkiesrecht (…). Hopelijk is het ook een voorbeeld voor anderen dat de eerste plek in deze Top-100 voor een vrouw is.’

Op nummer 2 staat Jacqueline Tammenoms Bakker, die van nummer 11 omhoog schoot naar nummer 2. Op de derde plaats vinden we de eerste man op de lijst: Ben Noteboom, de runner-up van vorig jaar.

> Bekijk hier de volledige Top-100 Commissarissen en bijbehorende artikelen

Wat zijn de belangrijkste trends in de Top-100 Commissarissen 2020? De eerste tien posities van de lijst vormen het absolute centrum van de toezichthoudende macht in het Nederlandse bedrijfsleven en met vier van de tien posities bevat deze top-10 40 procent vrouwen. Ook dat is voor het eerst. In de hele lijst zijn inmiddels 38 van de 100 posities bezet door vrouwen – een aantal dat de laatste jaren jaarlijks is gestegen. Maar wat zegt dat eigenlijk, dat percentage van 38 procent vrouwen in deze lijst? Vooral dat bij de grootste beursgenoteerde Nederlandse concerns de verhoudingen man / vrouw in de raden van commissarissen inmiddels uitstekend zijn geregeld – uitzonderingen daargelaten.

Meer over Petri Hofsté

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

30-06-2021 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is voor de vijfde keer de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De Top-100 Corporate Vrouwen laat zien dat meer senior vrouwen een ceo-positie verwerven, maar tegelijkertijd telt de lijst minder jonge aanwas.

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

15-12-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met de meest invloedrijke commissarissen. 2020 is het jaar waarin de macht van de vrouw in de top van de boardroom is bevestigd. Net als vorig jaar (toen voor het eerst ooit) voert een vrouw de lijst aan: Petri Hofsté.

Interview met Petri Hofsté

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

26-05-2021 Auditcommissies moeten helpen bij een herwaardering van weerstandsvermogen en liquiditeitsrisico’s, bepleit viervoudig voorzitter Petri Hofsté. Tegelijkertijd moet de auditcommissie de financiële focus verbreden naar maatschappelijke waardecreatie. Challengen hoort er natuurlijk ook bij. ‘Dat kan best irritant gevonden worden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook