Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

15-12-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met de meest invloedrijke commissarissen. 2020 is het jaar waarin de macht van de vrouw in de top van de boardroom is bevestigd. Net als vorig jaar (toen voor het eerst ooit) voert een vrouw de lijst aan: Petri Hofsté.

Ook de positie van runner-up wordt net als vorig jaar vervuld door een vrouw. Jacqueline Tammenoms Bakker staat wederom op plek 2. Ben Noteboom is nummer 3. Daarmee is de top-drie exact dezelfde als die van vorig jaar.

> Bekijk hier de Top-100 Commissarissen 2021

Er kwamen dit jaar 17 nieuwe commissarissen bij, twee meer dan vorig jaar. Onder de nieuwelingen bevinden zich 13 mannen en vier vrouwen. Daarmee komt het aantal vrouwen in de Top-100 Commissarissen op 40, een winst van twee ten opzichte van vorig jaar. Want er kwamen weliswaar vier vrouwen bij, maar er vielen er ook weer twee af.

Er is overigens niet alleen maar goed nieuws over diversiteit. De nieuwe aanwas bij de mannen is deze editie maar liefst drie keer zo groot als bij de vrouwen. Bovendien is de hoogste nieuwe binnenkomer een man en zien we bij de onderste 15 posities zeven mannelijke nieuwkomers en geen enkele vrouw.

> Lees hier alles over de belangrijkste trends in de Top-100 Commissarissen of lees hier onze analyse van de lijst

Aandachtspunt voor de komende jaren is ongetwijfeld inclusie in de boardroom. Waar bedrijven steeds vaker weliswaar buitenlandse commissarissen via de expatroute aantrekken, zijn commissarissen met een bi- of multiculturele achtergrond extremely few and far between. Met uitzondering van Laetitia Griffith (nr. 27) is de hele Top-100 Commissarissen wit.

Meer over Petri Hofsté

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

30-06-2021 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is voor de vijfde keer de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De Top-100 Corporate Vrouwen laat zien dat meer senior vrouwen een ceo-positie verwerven, maar tegelijkertijd telt de lijst minder jonge aanwas.

Nieuwe lijstaanvoerder Top-100 Corporate Vrouwen 2020

Nieuwe lijstaanvoerder Top-100 Corporate Vrouwen 2020

10-06-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Minstens net zozeer als in het teken van de ranglijst staat de publicatie dit jaar in het teken van vrouwelijk leiderschap in tijden van crisis.

Interview met Petri Hofsté

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

26-05-2021 Auditcommissies moeten helpen bij een herwaardering van weerstandsvermogen en liquiditeitsrisico’s, bepleit viervoudig voorzitter Petri Hofsté. Tegelijkertijd moet de auditcommissie de financiële focus verbreden naar maatschappelijke waardecreatie. Challengen hoort er natuurlijk ook bij. ‘Dat kan best irritant gevonden worden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook