Nieuwe lijstaanvoerder Top-100 Corporate Vrouwen 2020

Nieuwe lijstaanvoerder Top-100 Corporate Vrouwen 2020

10-06-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Minstens net zozeer als in het teken van de ranglijst staat de publicatie dit jaar in het teken van vrouwelijk leiderschap in tijden van crisis.

Lijstaanvoerder van de Top-100 Corporate Vrouwen editie 2020 is Petri Hofsté. De vrouwelijke topcommissaris voerde in 2017 en 2018 reeds de lijst aan. In 2019 moest Hofsté de eerste plek laten aan digitaal multi-commissaris Annet Aris, maar inmiddels is Hofsté terug op haar vertrouwde plek: nummer 1.  

> Lees ook het interview met de winnaar: Petri Hofsté gaat graag op zoek naar de mens achter het hokje

De vraag die veel boardroomwatchers bezig houdt is: als de coronacrisis dit najaar wordt gevolgd door een ernstige economische crisis, wat betekent dat voor de diversiteit in de boardroom? In het verleden leidden economische crises vaak tot benoemingen van – meest mannelijke – financieel experts in topposities, met een terugval van het aantal vrouwen in de bestuurskamers tot gevolg.

In een uitgebreid dossier in Management Scope wordt hier door diverse auteurs nader op in gegaan. Zeker is: bijna de helft, namelijk 47 van de 100 vrouwen die momenteel aan de Nederlandse boardroomtafels zitten – soms zelfs aan het hoofd – is gepokt en gemazeld als het gaat om crisismanagement. Bovendien gaan, ook in dit dossier, steeds meer stemmen op dat juist vrouwelijk leiderschap in crisistijd nodig is.

De volledige Management Scope Top-100 Corporate Vrouwen, met bijbehorende artikelen, is hier te vinden.

Meer over Petri Hofsté

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

Top-100 Corporate Vrouwen 2021 bekend

30-06-2021 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Corporate Vrouwen, de ranglijst met de meest invloedrijke vrouwelijke bestuurders en commissarissen. Petri Hofsté is voor de vijfde keer de invloedrijkste corporate vrouw van Nederland. De Top-100 Corporate Vrouwen laat zien dat meer senior vrouwen een ceo-positie verwerven, maar tegelijkertijd telt de lijst minder jonge aanwas.

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

Petri Hofsté prolongeert haar titel in Top-100 Commissarissen

15-12-2020 Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met de meest invloedrijke commissarissen. 2020 is het jaar waarin de macht van de vrouw in de top van de boardroom is bevestigd. Net als vorig jaar (toen voor het eerst ooit) voert een vrouw de lijst aan: Petri Hofsté.

Interview met Petri Hofsté

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

Petri Hofsté: 'Auditcommissie moet traditionele financiële focus verbreden'

26-05-2021 Auditcommissies moeten helpen bij een herwaardering van weerstandsvermogen en liquiditeitsrisico’s, bepleit viervoudig voorzitter Petri Hofsté. Tegelijkertijd moet de auditcommissie de financiële focus verbreden naar maatschappelijke waardecreatie. Challengen hoort er natuurlijk ook bij. ‘Dat kan best irritant gevonden worden.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook