Philip Houben benoemd tot voorzitter NVP

Philip Houben benoemd tot voorzitter NVP

10-01-2011 Philip Houben, oud CEO Wavin, is benoemd tot voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Participatiemaatschappijen (NVP).

In oktober vorig jaar trad Philip Houben af als topman van Wavin. Hij stond ruim tien jaar aan hoofd van de marktleider in Europa op het gebied van kunststof leidingsystemen.

Professioneel bestuurder
Na zijn carrière bij Wavin is Houben toegetreden tot het commissariaat van TKH en Unit4. Daar komt nu ook zijn voorzitterschap bij NVP bij.

Philip Houben
‘Ik heb vanuit mijn functie bij Wavin goede ervaring met participatiemaatschappijen', zegt Houben in het persbericht. Zijn doel is om de rol en het nut van participatiemaatschappijen meer bekendheid te geven, zo meldt de voormalig CEO van Wavin.

NVP
Philip Houben zal de plaats innemen van André Olijslager, die sinds 2006 voorzitter was van de NVP. Olijslager heeft er onder meer aan bijgedragen dat de NVP de contacten met politiek Den Haag en bestuurlijk Nederland heeft geïntensiveerd.

Belang participatiemaatschappijen
Volgens van Houben is goed overleg met de politiek en beleidsmakers essentieel. ‘De sector wordt economisch en maatschappelijk steeds belangrijker; de gezamenlijke omzet van deze bedrijven vertegenwoordigd 14 procent van het bruto Nederlands product, aldus Philip Houben in de toelichting.

Lees ook:
> Biografie Philip Houben, voorzitter NVP
> Biografie André Olijslager
> Philip Houben: Tussen grootkapitaal en dorpspomp
> NVP voorzitter Olijslager in gesprek met CFO's Herman Molenaar, Tom Francken, en Joost de Vries
> Nieuwe regels voor Private Equity
> Raad van Commissarissen TKH Group

Interview met Philip Houben

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

Vier (oud-)NVP-voorzitters over het toenemend belang van private equity

27-11-2019 Ernstige onderkapitalisering van het bedrijfsleven na de oliecrisis leidde in 1984 tot de oprichting van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP). In deze rondetafel blikken (oud-)NVP-voorzitters terug op de soms roerige geschiedenis van hun jubilerende vereniging en kijken ze vooruit naar de toekomst van private equity en venture capital in Nederland. ‘De relevantie zal alleen maar toenemen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook