CEO Deloitte Piet Hein Meeter treedt af

CEO Deloitte Piet Hein Meeter treedt af

27-03-2012 Piet Hein Meeter, de nieuwe CEO van Deloitte sinds 1 januari, treedt per direct af. Hij overtrad de onafhankelijkheidsregels. Dit is gebleken uit eigen compliance-onderzoek van Deloitte.

Deloitte kondigt aan dat, in overleg met de Raad van Commissarissen, is besloten dat CEO Piet Hein Meeter per direct zal terugtreden. Meeter heeft belangen gehad in bedrijven waarvan Deloitte de accountant was. Meeter was tot zijn benoeming manager van de belastingpraktijk van Deloitte. 

Onafhankelijkheid
Deloitte toetst alle bestuurders, partners, directeuren en managers periodiek op de naleving van de onafhankelijkheidsregels. In het kader van zijn aantreden als CEO is dit reguliere onderzoek bij Piet Hein Meeter naar voren gehaald. Volgens het persbericht is hierbij gebleken dat er momenten waren van 'niet naleving van de onafhankelijkheidsregels van Deloitte met betrekking tot het houden van financiële belangen in controlecliënten'. Dit gaf aanleiding tot nader onderzoek, wat zowel intern als door een extern advocatenkantoor is uitgevoerd. Het nadere onderzoek bevestigde de constateringen.
 


Peter Bommel
Vanwege zijn voorbeeldfunctie en vanwege het imago van het kantoor moet Meeter per direct vertrekken. V
icevoorzitter Peter Bommel zal hem tijdelijk vervangen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook