Imtech onverminderd op overnamepad

02-08-2011

Imtech onverminderd op overnamepad

Imtech is vastbesloten om dit jaar te blijven groeien door nieuwe acquisities te plegen in zowel bestaande als nieuwe markten.

Dat hebben topman René van der Bruggen en CFO Boudewijn Gerner van Imtech dinsdagochtend aangekondigd tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Acquisitiemogelijkheden
CEO Van der Bruggen liet weten dat Imtech vooral geïnteresseerd is in bedrijven die actief zijn in de technische dienstverlening. ‘Deze markt is gefragmenteerd, waardoor er legio mogelijkheden zijn voor verdere acquisities’, aldus Van der Bruggen.

Boudewijn Gerner, CFO Imtech
In een interview met de Dow Jones meldde financieel directeur Gerner dat Imtech 400 miljoen euro beschikbaar heeft voor overnames, maar dat de kandidaten niet voor het oprapen liggen.

Rene van der Bruggen, CEO Imtech
‘Bedrijven met een goed management, die presteren en over te nemen zijn zie je niet veel. Meestal willen de mensen die een succesvol bedrijf runnen dat graag zelf voortzetten’, voegde Rene van der Bruggen daarnaan toe.

Overnames Imtech
Eerder dit jaar heeft Imtech al negen bedrijven overgenomen met een totale opbrengst van 327 miljoen euro. Imtech kocht met name bedrijven in de Nordic regio. Ook wist het bedrijf uit Gouda technische dienstverleners in te lijven in nieuwe markten als Hongarije en Turkije.

Turkse markt
‘We doen nu verder onderzoek naar de Turkse markt en misschien dat we daar de komende 12 maanden wat kunnen verwachten", zei Van der Bruggen.

Lees ook:
> Boudewijn Gerner onderscheiden met CFO Award 2011
> Imtech CEO René van der Bruggen: 'we zijn een soort kameleon'.
> Imtech neemt automatiseerder Trecom over

Meer over René van der Bruggen

CEO René van der Bruggen verlaat Imtech in 2013

CEO René van der Bruggen verlaat Imtech in 2013

Op 3 april 2013 zal de CEO van Imtech, René van der Bruggen, met pensioen gaan. Bovendien is de technische dientverlener vanwege de toegenomen omvang van het bedrijf op zoek naar een derde bestuurslid.

Rene van der Bruggen trots op predicaat Royal Imtech

Rene van der Bruggen trots op predicaat Royal Imtech

Imtech CEO René van der Bruggen is trots op het predicaat Royal Imtech, een onderscheiding toegekend aan de technische dienstverlener door de Koningin.

Interview met René van der Bruggen

Imtech CEO René van der Bruggen: 'we zijn een soort kameleon'

Imtech CEO René van der Bruggen: 'we zijn een soort kameleon'

In de wereld van Imtech is een technologische voorsprong van een half jaar of een jaar een belangrijke voorwaarde voor succes. Daarom kijkt bestuursvoorzitter René van der Bruggen altijd naar nieuwe trends en ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook