Imtech onverminderd op overnamepad

Imtech onverminderd op overnamepad

02-08-2011 Imtech is vastbesloten om dit jaar te blijven groeien door nieuwe acquisities te plegen in zowel bestaande als nieuwe markten.

Dat hebben topman René van der Bruggen en CFO Boudewijn Gerner van Imtech dinsdagochtend aangekondigd tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Acquisitiemogelijkheden
CEO Van der Bruggen liet weten dat Imtech vooral geïnteresseerd is in bedrijven die actief zijn in de technische dienstverlening. ‘Deze markt is gefragmenteerd, waardoor er legio mogelijkheden zijn voor verdere acquisities’, aldus Van der Bruggen.

Boudewijn Gerner, CFO Imtech
In een interview met de Dow Jones meldde financieel directeur Gerner dat Imtech 400 miljoen euro beschikbaar heeft voor overnames, maar dat de kandidaten niet voor het oprapen liggen.

Rene van der Bruggen, CEO Imtech
‘Bedrijven met een goed management, die presteren en over te nemen zijn zie je niet veel. Meestal willen de mensen die een succesvol bedrijf runnen dat graag zelf voortzetten’, voegde Rene van der Bruggen daarnaan toe.

Overnames Imtech
Eerder dit jaar heeft Imtech al negen bedrijven overgenomen met een totale opbrengst van 327 miljoen euro. Imtech kocht met name bedrijven in de Nordic regio. Ook wist het bedrijf uit Gouda technische dienstverleners in te lijven in nieuwe markten als Hongarije en Turkije.

Turkse markt
‘We doen nu verder onderzoek naar de Turkse markt en misschien dat we daar de komende 12 maanden wat kunnen verwachten", zei Van der Bruggen.

Lees ook:
> Boudewijn Gerner onderscheiden met CFO Award 2011
> Imtech CEO René van der Bruggen: 'we zijn een soort kameleon'.
> Imtech neemt automatiseerder Trecom over

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook