Management Van der Moolen gaf excessief geld uit

Management Van der Moolen gaf excessief geld uit

01-09-2009 Het management van het in surseance verkerende Van der Moolen hield er tot op het laatst een excessief uitgavenpatroon op na. Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag.

De ex-bestuursvoorzitter Peter Zwart, bevestigt dat deze reizen hebben plaatsgevonden, maar dat de timing ‘ongelukkig' was. Hij meldde dat het hier om ‘marketingreizen' ging, die al een jaar eerder goedgekeurd waren door de raad van commissarissen. Gerrit de Marez Oyens, die in die tijd voorzitter was van de rvc, ontkent dat hij de reizen heeft goedgekeurd.

New York

De kosten voor het appartement in New York zouden ook hoog opgelopen zijn volgens meerdere bronnen. Topman Zwart zegt dat de uitgaven hiervoor binnen het afgesproken budget vielen en dat de toenmalige raad van commissarissen ook dit heeft goedgekeurd.

Winstwaarschuwing
Van der Moolen gaf 17 juli een winstwaarschuwing af. Richard den Drijver trad per direct af vanwege de teleurstellende resultaten, maar hij bleef wel aan als adviseur. Op 10 augustus vroeg Van der Moolen surseance aan.

Gebrek aan geld
Het nijpende gebrek aan geld, als gevolg van een verhuizing en een kostbare aankoop van eigen aandelen, dwingt het bedrijf om de handdoek in de ring te gooien. Daarbij geldt de surseance wel alleen voor de moedermaatschappij. Verwacht wordt dat verschillende dochters op eigen houtje verder kunnen gaan.

Lees ook:
> Richard den Drijver, Van der Moolen: Gewoon geld verdienen

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook