Rob ten Heggeler verlaat Rabobank voor NIBC

Rob ten Heggeler verlaat Rabobank voor NIBC

08-05-2009 Rob ten Heggeler, momenteel lid van de raad van bestuur van Rabobank International, wordt bestuurslid bij de Haagse bank NIBC. Dit publiceerde NIBC door middel van een persbericht op haar website.

Functie NIBC
Rob ten Heggeler wordt bij NIBC verantwoordelijk voor de divisie merchant banking. Hij zal daarin middelgrote bedrijven gaan adviseren over de financieringen. Bestuursvoorzitter Jeroen Drost: "Ten Heggeler heeft een uitgebreide ervaring als zakenbankier en is een typische klantenman".

Dominante Belgen
Eerder werkte Ten Heggeler al voor ABN Amro en Fortis. Bij die laatste stapte hij in 2006 op omdat hij zich ergerde aan dominante Belgen die werkzaam waren binnen de bank.

Strategiewijziging Rabobank
Na Fortis begon Ten Heggeler bij de Rabobank, waar op dat moment veel druk op stond. De bank had, door een strategiewijziging in 2004, veel last van druk tussen de ondernemingen die 10 tot 50 miljoen euro omzet per jaar boekten. De Rabobank richtte zich teveel op de bedrijven waardoor de onderkant van de markt te vaak vergeten werd.

Sterke positie Rabobank
Met Ten Heggeler in de bestuurskamer heeft Rabobank een sterkere positie op de markt veroverd. In deze tijd van recessie heeft de Rabobank zich zelfs ontwikkeld tot een van de sterkste in zijn vakgebied. Tijd voor Ten Heggeler om de Rabobank te verlaten en een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Lees ook:
> Biografie Rob ten Heggeler
> Zakenbank NIBC doet beroep op Nederlandse staatsgarantstelling
> Jeroen Drost, bestuursvoorzitter NIBC: ‘ Een bank leeft van vertrouwen'
> Rabobank presteert uitstekend
> Aandeel Rabobank bij middelgrote bedrijven onder druk

> Leden RvB en RvC NIBC

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook