Roelof Joosten benoemd als commissaris Achmea

Roelof Joosten benoemd als commissaris Achmea

12-04-2019 Roelof Joosten is tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Achmea. 

Roelof Joosten was tussen 2015 en 2017 ceo van FrieslandCampina. Hij werkte hier sinds 2004 en trad in 2011 toe tot de raad van bestuur. 

De benoeming van Joosten geldt voor een periode van vier jaar en is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Joke van Lonkhuijzen trad per 11 april terug. Zij vervulde de functie van commissaris sinds 2011. Ook werden Petri Hofsté, Mijntje Lückerath en Roel Wijmenga herbenoemd voor een periode van vier jaar. 

De raad van commissarissen van Achmea bestaat nu uit Aad Veenman (voorzitter), Wim de Weijer (vice-voorzitter), Jan van den Berg, Petri Hofsté, Roelof Joosten, Mijntje Lückerath, Lineke Sneller en Roel Wijmenga.

Meer over Roelof Joosten

FrieslandCampina herstructureert organisatie

FrieslandCampina herstructureert organisatie

16-08-2017 FrieslandCampina heeft aangekondigd per 1 januari 2018 de organisatie te vereenvoudigen in vier nieuw te vormen business groups. De executive board verkleint, en er wordt een executive leadership team aangesteld.  

Interview met Roelof Joosten

'Onze kracht werd herkend en erkend'

'Onze kracht werd herkend en erkend'

10-08-2016 ‘Waarom wil een regisseur een Oscar winnen?’, vraagt Roelof Joosten, topman van FrieslandCampina, retorisch. ‘Omdat een objectieve jury jouw film de beste vindt! Zo is het ook met de Koning Willem I Prijs.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook