Ronald Paul nieuwe COO Havenbedrijf Rotterdam

Datum: 09-07-2012

Ronald Paul nieuwe COO Havenbedrijf Rotterdam

Ronald Paul volgt per 1 september Thessa Menssen op als Chief Operational Officer (directeur Infrastructuur en Maritieme Zaken) bij Havenbedrijf Rotterdam. Thessa Menssen start op 1 oktober als CFO bij aannemingsconcern BAM.

Ronald Paul heeft brede ervaring binnen het Havenbedrijf Rotterdam. Bovendien heeft hij een groot netwerk in het Rotterdamse havenbedrijfsleven, en dankzij het Maasvlakte 2 project ook een uitgebreid politiek-bestuurlijk netwerk en een goed gevoel voor bestuurlijke relaties.


Loopbaan Ronald Paul
Paul begon na de HTS (civiele techniek) met verschillende functies in het bedrijfsleven. In 1985 stapte hij over naar het Havenbedrijf Rotterdam waar hij startte met de realisatie van infrastructuur. Vervolgens werd hij binnen de commerciële directie verantwoordelijk voor gronduitgiften, vastgoed, contractbeheer en zeehavengeldbeleid. Sinds 2004 is Ronald Paul directeur van de Projectorganisatie Maasvlakte 2.


 
Havenman van het jaar
Ook buiten het Havenbedrijf zijn de kwaliteiten van Ronald Paul niet onopgemerkt gebleven: eind 2010 werd hij uitgeroepen tot Havenman van het jaar 2010.


Vertrek Thessa Menssen
Op dit moment is Thessa Menssen COO en lid van de Raad van Bestuur van Havenbedrijf Rotterdam. Van 2006 tot 2011 was zij daar CFO. Per 1 oktober zal zij toetreden tot het bestuur van BAM Groep, om vervolgens rond de jaarwisseling de CFO-positie van Jan Ruis over te nemen.