Susan Duinhoven nieuwe topvrouw Sanoma

Datum: 24-09-2015

Susan Duinhoven nieuwe topvrouw Sanoma

Sanoma maakte op 23 september 2015 bekend dat Duinhoven wordt benoemd als nieuwe topvrouw van het Finse bedrijf.

Opvolging
Susan Duinhoven zal per 1 oktober 2015 de functie van CEO van mediaconcern Sanoma gaan vervullen. Duinhoven maakte vanaf april 2015 deel uit van het bestuur van het bedrijf en zal nu benoemd worden als bestuursvoorzitter. Duinhoven volgt voormalig CEO Harri-Pekka Kaukonen op, die op 18 september 2015 onverwachts zijn vertrek aankondigde.

Wegener
Susan Duinhoven was van 2013 tot 2015 werkzaam als CEO van dagbladuitgever Wegener. Destijds maakte het bedrijf zware tijden door. Volgens voormalig president-commissaris van Wegener Steven van der Heijden wist Duinhoven het bedrijf destijds financieel weer gezond te maken.

Zware tijden
Momenteel verkeert ook Sanoma in zwaar weer, mede door tegenvallende advertentie-inkomsten. Sinds 2011 verloor het bedrijf ruim driekwart van zijn beurswaarde. Duinhoven zegt blij te zijn om in deze spannende tijden in het medialandschap als CEO onderdeel te worden van Sanoma. 'De kracht van Sanoma's mediamerken, in combinatie met de lokale expertise, vormen een sterke fundering voor de lange termijn en duurzame resultaten', aldus Duinhoven.