CFO Theo Strijbos verlaat Macintosh

CFO Theo Strijbos verlaat Macintosh

29-10-2014 Theo Strijbos legt zijn functie als CFO en lid van de raad van bestuur neer per 1 november 2014. Hij zal het concern verlaten per 1 mei 2015.

De CFO-taken van Theo Strijbos worden per 1 november 2014 ad interim overgenomen door Jeroen Seyger. Het vertrek van Strijbos vindt volgens het persbericht plaats 'in goed overleg en op een moment dat de herfinanciering van Macintosh nagenoeg is afgerond'.

Opvolger gezocht
Het search traject naar een nieuwe CFO is door de raad van commissarissen opgestart. Interim-CFO Jeroen Seyger wordt geen lid van de raad van bestuur. Seyger is afkomstig van TNT Express, waar hij diverse financiële senior managementfuncties heeft bekleed, onder andere als Global Director Finance en Interim CFO. Daarvoor werkte hij bij Sara Lee|DE, ABN Amro Bank en Rabobank.

Henk van Dalen
Het dienstverband van Strijbos met Macintosh eindigt bij afloop van de tweede periode van 4 jaar. Daarmee wordt aangesloten bij de benoemingstermijnen in de corporate governance code. President-commissaris Henk van Dalen spreekt in het persbericht zijn waardering uit voor de prestaties en toewijding van Strijbos in de afgelopen 7,5 jaar.

Cross-channel retailer
Strijbos noemt het een natuurlijk moment om afscheid te nemen: 'De afgelopen jaren heb ik, in een goede samenwerking met deskundige en zeer betrokken collega’s, uitvoering mogen geven aan de transformatie van Macintosh naar retailer in Fashion en Living. Tevens werd afgelopen jaren de basis gelegd voor de omschakeling van offline retailer naar cross-channel retailer. Met de nieuwe financiering is de financiële basis gelegd om verdere stappen te kunnen zetten. Dit is voor mij een natuurlijk moment om, na bijna 8 jaar als CFO, afscheid te nemen.'

Vertrekregeling
Voor Strijbos geldt een contractuele opzegtermijn van zes maanden. Die termijn wordt gerespecteerd, als gevolg waarvan zijn arbeidsovereenkomst eindigt op 1 mei 2015. Tot die datum wordt zijn vaste salaris doorbetaald en is Strijbos beschikbaar voor advies en het inwerken van zijn opvolger. Hij ontvangt een
een vertrekvergoeding gelijk aan negen maanden vast salaris, ofwel € 243.000 bruto. Verder ontvangt hij in 2015 € 120.000 bruto als pro rata deel van de variabele beloning over 2014, vanwege realisatie
van de voor hem in 2014 geldende targets. De Raad van Commissarissen heeft daarnaast besloten dat de aan de heer Strijbos toegekende personeelsopties uitoefenbaar blijven, maar dat de aantallen worden verminderd.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook