Timo Huges nieuwe directeur van NS

Datum: 03-06-2013

Timo Huges nieuwe directeur van NS

Timo Huges is benoemd tot president-directeur per 1 oktober 2013. Hij volgt Bert Meerstadt op die sinds 1 oktober 2001 lid van de directie is en sinds 1 januari 2009 president-directeur.

Op voordracht van de raad van commissarissen van NS heeft de Minister van Financiën Timo Huges benoemd als bestuursvoorzitter. Huges is nu CEO van Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland en commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam.


Loopbaan
Huges startte zijn loopbaan na een studie Bedrijfskunde in Groningen bij Koninklijke Frans Maas Groep waar hij tussen 1992 en 2006 diverse functies bekleedde, als laatste als lid van de groepsraad. Van 2006 tot 2008 was hij algemeen directeur van Coöperatie Bloemenveiling Aalsmeer.


Al jong CEO
In 2006 bleek uit onderzoek van Management Scope dat Huges de jongst aantredende directievoorzitter (41) was. Hij begon toen bij Bloemenveiling Aalsmeer.


 

Carel van den Driest
President-commissaris Carel van den Driest is tevreden met de benoeming: 'wij hebben in Timo Huges een uitstekende en ervaren opvolger gevonden voor Bert Meerstadt en we zien er naar uit om NS onder zijn leiding voor reizigers nog verder te verbeteren'.


NS prachtig bedrijf
Timo Huges: 'Met veel energie en gedrevenheid ga ik graag deel uitmaken van dit prachtige Nederlandse bedrijf. Een dienstverlenend bedrijf dat een belangrijk onderdeel is van onze samenleving. Ik verheug me erop met alle NS-collega's er voor te zorgen dat de reizigers iedere dag tevreden zijn'.


Lees verder
> Interview met Joost Ravoo, directeur NS Zakelijk
> Interview Merel van Vroonhoven, bestuurslid NS

Top 100 Commissarissen