CEO Wegener Truls Velgaard vertrekt medio 2013

Datum: 11-01-2013

CEO Wegener Truls Velgaard vertrekt medio 2013

Truls Velgaard vertrekt half 2013 als voorzitter van de raad van bestuur van uitgeverij Wegener. De 52-jarige Noor volgde in 2010 Joop Munsterman op.

De aankondiging van het vertrek van Truls Velgaard komt niet als een verrassing. Volgens de commissarissen van Wegener staat zijn vertrek 'geheel los van de onderhandelingen met mogelijke kopers van Wegener of delen van Wegener'.


Volgens het bedrijf is er bij het aantreden van Velgaard in november 2010 overeengekomen dat hij na een periode van twee tot drie jaar zou terugkeren naar Noorwegen.


Wegener, onderdeel van het Britse mediaconcern Mecom, onderhandelt over een (gedeeltelijke) overname. Die komt volgens het bedrijf niet in gevaar doordat Velgaard weggaat. Wanneer de uitgeverij niet is verkocht voor medio 2013 zal Velgaard zich actief opstellen in het reeds lopende proces van het vinden van een opvolger.


 

Mecom werd in 2008 grootaandeelhouder van Wegener. Het Britse moederbedrijf verhoogde haar belang begin 2012 tot 99,7 procent. Wegener verliet daarop de Amsterdamse aandelenbeurs wegens een tekort aan vrij verhandelbare aandelen.