Wilco Jiskoot wordt commissaris Wehkamp

Datum: 11-06-2009

Wilco Jiskoot wordt commissaris Wehkamp

Wilco Jiskoot, voormalig bestuurslid van ABN Amro, wordt commissaris bij Wehkamp. Dat heeft de bankier woensdag tegenover Het Financieele Dagblad bekendgemaakt.

Wilco Jiskoot kent de internetwinkel Wehkamp via de catalogus. Volgens de bankier en bekendste Nederlandse dealmaker is Wehkamp een bedrijf met veel expansiemogelijkheden waar hij zijn ervaring als dealmaker bij kan gebruiken. ‘Bovendien spelen er wat financieringskwesties waar ik wel een bijdrage aan kan leveren.'

Jiskoot: ‘hands-on rol Wehkamp'

Volgens de bankier speelt er bij de commissarissen van Wehkamp een hands-on rol, die heel anders is dan de traditionele commissarisrol. Daarnaast zitten in het commissariaat van Wehkamp mannen in waarmee hij het goed mee kan vinden en heel direct betrokken zijn. Jiskoot doelt vooral op KPN-topman Ad Scheepbouwer.

Commissaris Jumbo
Jiskoot is eerder benoemd tot commissaris bij supermarktketen Jumbo. De supermarktketen is volgens de bankier een ambitieus bedrijf met financiële vraagstukken. Jiskoot vindt het een belangrijke voorwaarde dat Wehkamp net als Jumbo geen beursnotering heeft. Daarnaast werkt Jiskoot als zelfstandig adviseur bij investeerders Dik Wessels en Marcel Boekhoorn. Verder adviseert hij de private equity-bedrijven AAC Capital en CVC.

Omzet Wehkamp
De raad van commissarissen van Wehkamp bestaat verder uit Jan Brouwer (Super de Boer), Leon van den Boom (Park Corporate Finance) en Kristiaan Nieuwenburg (IK Investment). Het bedrijf heeft drie miljoen bezoekers per maand en 1,3 miljoen vaste klanten. Jaarlijks levert Wehkamp ongeveer vijf miljoen zendingen af en de omzet van Wehkamp.nl bedroeg over het boekjaar 2007-2008 361 miljoen euro.

Lees ook:
> Biografie Wilco Jiskoot
> Wehkamp in handen van Ad Scheepbouwer, Paul Nijhof en Berend van de Maat
> Antony Burgmans commissaris bij Jumbo
> Opsplitsing ABN AMRO in volle gang gezet
> Interview met Paul Nijhof, CEO van Wehkamp, over de toekomst van Wehkamp
> Leden Raad van Commissarissen Jumbo Supermarkten

Wilco Jiskoot

  • Lid Raad van Advies CVC Capital
  • Lid Raad van Advies AAC Capital Partners
  • Commissaris (voorzitter) Eyeworks
  • Adviseur Investeerder Marcel Boekhoorn
  • Commissaris Oyens & Van Eeghen
  • Commissaris Jumbo Supermarkten