Willem van Mechelen

Hoogleraar sociale geneeskunde bij VUmc

Willem van Mechelen

Persoonlijk

Naam: Prof. dr. Willem van Mechelen

Geboortejaar: 1952

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Willem van Mechelen

1999 - heden Hoogleraar sociale geneeskunde, VUmc


Opleiding Willem van Mechelen

Geneeskunde, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam
Academie voor Lichamelijke Opvoeding

Overige vermeldingen


Willem van Mechelen startte zijn carrière als leraar lichamelijke opvoeding. Dit combineerde hij met zijn studie geneeskunde (UvA). In 1982 deed hij artsexamen, waarna hij ging werken als bedrijfsarts/sportarts en als medewerker bij de werkgroep inspanningsfysiologie en gezondheidkunde van de VU. In 1988 volgde registratie als bedrijfsarts en in 1992 promoveerde hij bij de FBW van de VU op een proefschrift getiteld 'Aetiology and prevention of running injuries'. In 1993 volgde registratie als epidemioloog B.

Willem van Mechelen is sedert 1999 als hoogleraar Sociale Geneeskunde, in het bijzonder de bedrijfs- en sportgeneeskunde verbonden aan VUmc. In deze functie geeft hij leiding aan een groep van ca. 50 onderzoekers op het terrein van arbeid, sport, lichamelijke activiteit en gezondheid.


Binnen VUmc bekleedt Willem van Mechelen verschillende functies, zo is hij hoofd van de afdeling sociale geneeskunde, vicevoorzitter van het EMGO+ instituut ( www.emgo.nl ), voorzitter van het Onderzoekscentrum Body@Work TNO VUmc (www.bodyatwork.nl ) en directeur van het VUmc spin-off bedrijf Evalua Nederland B.V. (www.evalua.nl)