Wim Kuijken nieuwe overheidscommissaris DNB

Datum: 29-03-2012

Wim Kuijken nieuwe overheidscommissaris DNB

Wim Kuijken is benoemd tot overheidscommissaris van De Nederlandsche Bank. Hij volgt André de Jong op, die overstapt naar het ministerie van Onderwijs. Dat heeft het ministerie van Financiën op 29 maart bekend gemaakt.

Wim Kuijken is door minister De Jager van Financiën benoemd. Kuijken vormt als overheidscommissaris de schakel tussen het ministerie en De Nederlandsche Bank. Hij is zowel lid van de Raad van Commissarissen als van de Bankraad.


André de Jong
Wim Kuijken volgt bij De Nederlandsche Bank André de Jong op, die onlangs is benoemd tot Directeur-Generaal Primair en Secundair Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De Jong was sinds augustus 2011 overheidscommissaris bij DNB.

Wim Kuijken
Wim Kuijken heeft een lange staat van dienst in Den Haag. Zo was hij onder meer Secretaris-Generaal op de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Algemene Zaken en Binnenlandse Zaken. In zijn functie bij BZ was hij tevens overheidscommissaris bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG).


Sinds 2010 is Kuijken werkzaam als Deltacommissaris, verantwoordelijk voor het opstellen, realiseren en actualiseren van het Deltaprogramma.


Raad van Commissarissen DNB
De Raad van Commissarissen van De Nederlandsche Bank bestaat nu uit 8 leden, onder voorzitterschap van Fokko van Duyne. DNB heeft nog twee openstaande vacatures in de RvC. In 2012 lopen de termijnen af van Van Duyne, Ewald Kist, Bert van Delden en Wouter Tuinenburg.

Wim Kuijken

  • Regeringscommissaris Deltaprogramma/ABD-Topconsulaat
  • Commissaris (voorzitter) De Nederlandsche Bank
  • Voorzitter Raad van Toezicht Stichting VU-VUmc
  • Commissaris Stadgenoot
  • Lid Raad van Advies Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe