A man's world

Auteur: Mark Koster | 27-03-2006

A man's world
Eén op de drie mannen wil zeven dagen per week voor de kinderen zorgen. Netwerk onthulde zondagavond dat de latente zorgdriften van de heren een revolutie op de werkvloer gaat ontketenen.

De actualiteitenrubriek kondigde met ingehouden triomf het vertrek van de autoritaire baas (een man natuurlijk) aan en voorspelde dat de sfeer in de kantoortuinen snel zal opklaren als vrouwen hun zetels innemen. Die laatste stelling was niet met cijfers onderbouwd, maar werd opgetekend uit de mond van academische deskundigen.

Leuke televisie, maar ik geloof er niks van. Huishouden is een hel, dat vinden mannen én vrouwen. Zorgtaken belemmeren carrièrekansen, onderzocht Netwerk al eens eerder. Uit een onderzoek onder 600 vrouwen in de leeftijd van 27 tot 42 jaar bleek dat 72% van de ondervraagden zorg en carrière een onwerkbare combinatie achten. Mannen die nu ineens beweren zeven dagen per week voor hun kroost te willen zorgen liegen of zijn ambitieloze stakkers. Tweede misvatting van Netwerk is dat vrouwelijke bazen beter presteren dan mannelijke bazen. De vrouwelijke chefs waar ik onder diende waren de meest statusgevoelige hiërarchisch ingestelde wezens die ik ooit heb meegemaakt. Vooral kinderloos gebleven vrouwelijke leidinggevenden ontpoppen zich vaak tot volleerde leerlingen van Machiavelli. Waarom mannen deze politiek-correcte leugen nu verspreiden lijkt me de échte schok van het onderzoek. Competitie en mannelijkheid worden ten onrechte als achterhaalde managementkwaliteiten beschouwd. Waarom toch? Nederland heeft meer durf, lef en ondernemerschap nodig. Kom op mannen, sta op en werk. We hebben jullie nodig.

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie