Adieu zure werknemer

Auteur: Mark Koster | 01-03-2006

Adieu zure werknemer
Revolutie op de werkvloer. Vandaag verdwijnt het principe last in, first out bij massaontslag. Hallelujah praise the Lord!

Eindelijk kunnen de verstofte verhoudingen op de werkvloer worden aangepast. Eindelijk blijven de superieure werknemers over en niet die zure overlevers die op basis van anciënniteit de sfeer verpesten op kantoor. Eindelijk kunnen jonge krachten behouden blijven en hoeven ze niet als nomaden van het ene baantje naar de andere job te hoppen. Nooit meer collega's die 'goeiesmorgens' zeggen.

De personeelsafdelingen moeten nu bij ontslag gaan selecteren via het afspiegelingsprincipe. Het aantal te schrappen banen wordt nu verdeeld over vijf leeftijdscategorieën: 15 tot 25 jaar, 25 tot 35 jaar, 35 tot 45 jaar, 45 tot 55 jaar en 55 jaar en ouder. Hierbij is het streven om de leeftijdsopbouw van het personeel in tact te laten. Eindelijk doorbreken we de vicieuze cirkel van lamlendigheid en kunnen werkgevers hun beste werknemers behouden en stimuleren. Vandaag verdwijnt ook de verplichting om een ontslagaanvraag te toetsten bij het Centrum voor Werk en Inkomen. Dit scheelt vele pagina's papier en nog meer tijd. Nu nog een versoepeling van het ontslagrecht en de bedompte sfeer in de Nederlandse kantoortuin zal langzaam verdwijnen. Als de kaderleden van de vakbond een beetje meewerken kan dat binnen een paar jaar gefixt zijn. Kom op, jongens en meisjes van de FNV, zelfs jullie vrienden van GroenLinks hebben al gekozen voor een modernere ontslagregeling.

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie