Meer buitenlanders graag!

Auteur: Mark Koster | 13-10-2006

Meer buitenlanders graag!
Hans Crooijmans, mijn gewaardeerde collega, is veel te bang voor vreemdelingen. Zelfs de Tweede Kamer (inclusief Rita Verdonk) snapt dat buitenlanderangst ons tot de bedelstaf brengt.

Dat Nederland een vredig paradijs aan de Noordzee is, ben ik helemaal met hem eens, als we de ramen eens zouden opengooien. We winden ons graag op over details, omdat we veel met ons zelf bezig zijn. We maken ons meer belachelijk door onze afwijzing van buitenlanders (Ayaan Hirsi Ali) dan onze omarming van de medelander.

Dat de Tweede Kamer heeft besloten om net als internationaal georiënteerde naties de grenzen nu open te gooien voor talentvolle goudzoekers is een zegen. Het Nederlandse debat over immigratie is een door en door moralistisch dispuut en geen economisch debat. Dat is vreemd. De wereld is plat, schreef Thomas Friedman. De wereld wordt beter als het eigenbelang van iedereen wordt gestimuleerd. Dus, laat die Indiërs binnen, gooi de deuren open voor Polen en zeur niet over die niet-k. Marokkanen die een eigen friettent willen beginnen in Tanger. Echt het komt goed: Hoger opgeleide allochtonen presteren steeds beter, zeker als je zorgt dat de uitkeringen niet hoog zijn. De arme allochtonen worden rijker en hun families ook. Dat de rijken altijd rijker worden is een gegeven. Wie dat wil bestrijden is een Don Quichotte. SP en Groen Links behoren tot deze groep, evenals cultuur-conservatieven als Crooijmans. Vooral de schijnheiligheid van de SP begint pathetische vormen aan te nemen. De SP wil immigratie voor armere goudzoekers stimuleren en die voor de ondernemende vluchteling stoppen. Diezelfde partij steunt ook het verzet van de volgevreten pensionado's tegen de terechte aantasting van hun rechten. De socialisten van Marijnissen en de conservatieven van Hans Crooijmans, die een gevaarlijke coalitie vormen, zijn een groter gevaar voor ons land dan een paar buitenlanders met hoofddoekjes of rare gewoontes. Gelukkig dat Rita Verdonk eindelijk tot rede is gebracht en niet langer haar achtertuintje wilt verdedigen. Nu de rest van Nederland nog

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie