Vakbondvamps vs uitvretende babyboomers

Auteur: Mark Koster | 03-08-2006

Vakbondvamps vs uitvretende babyboomers
Psssst. Bijna bejaarde babyboomer wakker worden! U moet aan het werk, of mee betalen aan de AOW, want die is veel te royaal. U gelooft het nog steeds niet? Het IMF waarschuwt dezer dagen voor de laatste maal en de overheid heeft al 1,4 miljard eure in het ouderen-fonds bij moeten storten om u te kunnen laten uitvreten.

Geef maar toe: daar heeft u geen zin in. U wilt langer dan ooit vakantie vieren, toch? Ho stop, nu niet weer boos worden en gaan schuimbekken. Dit zijn droge cijfers van doorgaans betrouwbare economische instituten.

Tja, wat is er nu te zeggen? De vraag is: wie gaat de problemen van de verwende vijftigers en zestigers oplossen? Het IMFadviseert Nederland om te sparen voor de oudedagsvoorziening. Daar zijn we het allemaal mee eens, maar dat is wel een studeerkamer oplossing. Op de werkvloer heeft de strijd tussen de verwende babyboomers en de aanstormende generatie een veel grimmiger karakter gekregen. Op de Scopist knettert het al weken. De reacties van de krasse knarren op de aantasting van hun rechten begint militante trekjes te vertonen. De tegenstanders beginnen zich gelukkig ook te roeren. Opvallend is dat vooral jonge vakbondsvrouwen het opnemen tegen de verwende grijze plaag. De vamps van de vakbond komen op voor de snel groeiende groep (parttime) werkende vrouwen en pleiten voor betere kinderopvang om meer tijd te kunnen besteden aan het bestrijden van die spuugvervelende collega's op kantoor. Bij de FNV is een Paard van Troje binnengereden bij de afdeling jong. Heerlijk, hoe voorzitter Judith Ploegman zich afzet tegen de conservatieve shagrokende vakbondsachterban. Pas maar op, ze laat zich inspireren door maffiafilms. Fantastisch hoe Mei Li Vos, voorzitter van een onafhankelijke vakbond, optreedt tegen de egoistische prepensioenado's. Geweldig dat haar jeugdige vakbond een alternatief pensioenfonds opricht. RESPECT, motherfuckers! De ogenschijnlijke woordenstrijd, waarin de taal van de straat niet wordt geschuwd, zal wel eens kunnen ontaarden in een ordinaire baantjesstrijd. Heren, kijk uit, want de dames zagen (terecht vaak) aan uw stoelpoten. Als u het niet gelooft, schakelt eens op hyves, de res publica voor de moderne mens. Zelfs de CNV meisjes roepen er al op tot modern feminisme

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie