De Ayaan van de economie

Auteur: Mark Koster | 22-09-2006

De Ayaan van de economie
Doe het niet, lieve Mei Li. Alsjeblieft niet in de Tweede Kamer voor de PvdA. Je bent goed bezig met je alternatieve vakbond. Je blaast lekker tegen de verstarde economische praatclubjes aan. Laat je niet inpakken.

Je wordt de Ayaan Hirsi Ali van de PVDA, dat weet je. Je ideeën over economie en de maatschappij zijn veel te controversieel voor de machtshongerige sociaal-democraten. Ik heb groot respect voor wat je nu doet. Je hebt met je vakbondeen CAO afgesloten voor de uitzendbranche. Je hebt een rechtszaak aangespannen tegen de vergrijsde potentaten van het ABP. Je bond voor de vrolijke zelfstandige heeft al 2300 leden. Dat zijn mooie beginnetjes. Samen met de CNV Jongeren, die vandaag bekend maakten dat ze variabele cao's willen afsluiten, en FNV Jong moet je strijden om de conservatieve vergadertijgers wakker te schudden uit hun polderslaap.

Ik snap wel dat je dichter bij de macht wilt zitten en je een fijn salaris wilt ontvangen als Tweede Kamerlid, maar het brengt je niet verder. FNV-zuurpruim Lodewijk de Waal is nu al aan je stoelpoten aan het zagen. Dat gaat mis. Op plaats 5 staat Ton Heerts, een FNV-er, een vertegenwoordiger van een vakbond waar je zo'n hekel aan hebt. Wees alsjeblieft sterk, dr Vos. Op een video van NRC Next zag ik je al voorzichtiger worden. Je hebt nog geen meel in je mond, maar het heftige vuur in je dooft nu al. Ik zag dat je je schoenen met hoge hakken, die je bij de ingang van de badkamer had staan, al had opgeborgen voor de ploeg van NRC Next. Jammer. Materialisme en betrokkenheid kunnen samengaan. Kijk naar Bill Gates, Warren Buffett en vandaag weer, Richard Branson. Blijf dicht bij jezelf. Dat stukje in het Volkskrant Magazine, waarin je vrijuit sprak over het wieden van je schaamhaar, was niet beschadigend voor je, wat je omgeving er ook van vindt, zoals PvdA-dames van middelbare leeftijd. Maar je moet het zelf weten. Ik steun je strijd, maar als je je bij Wouter aansluit dan is het uit tussen ons. Dan nog liever bij Femke, Mark of de schatten van D66. Kus

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie