De dure reizen naar Straatsburg

Auteur: Gastauteurs | 19-07-2006

De dure reizen naar Straatsburg
Gastauteur Maarten Kreuze: Een week in de maand naar een ander gebouw verhuizen en bijna alle spullen meenemen. Ik ken geen bedrijf dat dit zou doen. Ik ben dan 18 en heb geen echte werk ervaring, maar ik weet wel zeker dat men dit nooit zal doen. Toch is er één organisatie die wel zo gek is: De Europese Commissie.

Elke maand wordt de hele EC-kermis verhuisd naar Straatsburg. Dit komt allemaal voort uit een oude overeenkomst. Omdat Frankrijk en Duitsland altijd rivalen zijn geweest wilde ze een parlement op een plek tussen beide landen in. En Straatsburg is een plek die ook ooit een deel van Duitsland is geweest. Maar sinds die tijd is er al weer veel veranderd. Frankrijk en Duitsland zijn nu zeer goed bevriend. De beide staatshoofden overleggen zelfs vaak voor belangrijke EU-besprekingen.

Dan het kosten aspect. Het kost ongeveer 200 miljoen euro per jaar om 12 keer per jaar te verhuizen. Een Fransman uit Straatsburg zei nog rustig op tv dat het maar ongeveer 1 euro per EU-burger kost. Volgens mij zijn die 200 miljoen euro aan veel betere dingen te besteden. Ik noem het verbeteren van de ex-Oostblok landen, investeren in innovatie en steunen van zwakkeren in de samenleving. Oostenrijk en Frankrijk hebben al gezegd tegen dit voorstel te stemmen. Natuurlijk stemt Frankrijk tegen. De hotels in Straatsburg zitten vol met europarlementariërs en hun medewerkers. De hotels daar verdienen goed geld aan deze verhuizingen. Ook verliest Frankrijk weer een beetje respect en eer. Tenminste, dat vinden de Fransen zelf. Dus wat mij betreft blijft het parlement gewoon het hele jaar in Brussel en wordt het geld dat we hier mee besparen gebruikt voor andere, belangrijkere dingen

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie