Managers gezocht

Auteur: Quinty Danko | 29-06-2007

Managers gezocht
De nieuwste Management Scope heeft als centrale thema: de jacht op talent. Tja, wie zoekt ze niet, managers met verstand van de business, het vermogen om vooruit te kijken, mensen mee te krijgen en hard te zijn als het nodig is?

Iedere onderneming probeert de beste managers aan zich te binden om zo de concurrentie voor te blijven. Ook private equity-partijen storten zich in de strijd. Met forse salarissen en optiewinsten in het verschiet, proberen zij sterke managers aan te trekken om hun deelnemingen te leiden of om hun eigen bedrijf vooruit te helpen. Meer kapers op de kust en minder jonge aanwas van managers vanwege de vergrijzing. Bovendien lijkt het een trend dat talentvolle managers voor zichzelf beginnen.

Toevallig hebben we er deze maand twee in Management Scope: Marjon Oosterhout, die binnenkort vertrekt als head global leadership development bij Shell. En Angelien Kemna die is vertrokken als CEO bij ING Investment Management. Gelukkig zijn er ook nog vrouwen met de ambitie om CEO te worden.

Waar vinden we de oplossing voor het tekort aan managementtalent? Met de deeltijdmanager? Als we een functie gaan delen hebben we toch juist meer managers nodig? Dat klopt, maar als managers niet per se vijf dagen in de week hoeven werken, komt er een reservoir aan managers vrij, die tot nu toe ‘nee’ hebben gezegd tegen een leidinggevende baan. En dat zijn echt niet alleen vrouwen. Uiteraard kom je niet weg met minder dan veertig uur werken in de week. Maar als dat betekent dat je niet vijf dagen aanwezig hoeft te zijn en er een dag is waarop je er in principe niet bent, geeft dat een heel ander gevoel op de balans werk-privé. Bestel hier een proefnummer van Management Scope

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie