Participatieflop

Participatieflop

Auteur: Esther van Rijswijk | 28-06-2007

De polder heeft verzaakt. De participatietop van gisteren is uitgelopen op tijdverspilling. Werkgevers, werknemers en het kabinet zouden afspraken maken om meer mensen aan de slag te krijgen. Maar ze lieten het ontslagrecht liggen en kwamen niet tot een stevig plan om de bakken van de uitkeringsinstanties leeg te schudden.


Dat de deelnemende partijen van een ‘succes’ durven te spreken, is ronduit lachwekkend. Nagenoeg iedereen ging met lege handen naar huis. De vakbonden kunnen misschien nog tevreden zijn met wat extra loonkostensubsidies en gesubsidieerde banen voor langdurig werklozen, maar meer zat er niet in. Dit kabinet toont tot nu toe geen enkele visie op de toekomst.


Vergrijzing, mondialisering, krapte op de arbeidsmarkt, het zal ze worst wezen. En dat is ronduit dom. Want terwijl de vertegenwoordigers van gevestigde belangen kopjes thee met elkaar drinken om de status quo in de polder te bevestigen, draait de wereld door. In die wereld trekken de hoger opgeleiden gewoon hun eigen plan. Ze vertrekken naar het buitenland, of stappen uit het sociale stelsel. Steeds meer professionals hebben geen arbeidscontracten meer nodig, noch ontslagbescherming, maar sluiten zelf overeenkomsten met opdrachtgevers. Aan de onderkant van de arbeidsmarkt zitten de mensen die juist smachtend tot dat stelsel van sociale zekerheid willen toetreden, maar waar werkgevers geen contracten mee durven af te sluiten juist omdat de ontslagbescherming betekent dat een vergissing wel erg kostbaar kan worden. Zo zakt de Nederlandse arbeidsmarkt langzaam weg in een spagaat die de deelnemers van de bijeenkomst van gisteren toch ook niet aangenaam in de oren zal klinken en die de economie geen goed doet. Wat je noemt een echte participatieflop.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/modern-governance06v.jpg

Tijd voor moderne governance: van data naar inzicht

Digitalisering blijft in bedrijven nog te vaak steken bij het productieproces. Hoogste tijd om ook de strategische besluitvorming hierbij te betrekken. Een proces waarin volgens Jesse Thiel, country manager Benelux & Austria van Diligent, een proactieve rol voor de company secretary is weggelegd: ‘Hij of zij kan de sleutel zijn tot het succes van morgen.’

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Doppen0619k.jpg

Mooier zonder das

Wat hebben we toch tegen de das? Het woord stropdas gebruiken we al een tijdje niet meer, dat klinkt oubollig. En strop klinkt ook allesbehalve motiverend. De das is traditioneel gezien het sluitstuk van een formele uitstraling in een hiërarchische omgeving. In deze betekenis begrijp ik dat de das uit onze maatschappij geëvolueerd wordt. We willen meer gelijkwaardigheid op de werkvloer, niemand zegt immers nog ‘u’ tegen zijn of haar baas. 

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Karssing0619k.jpg

Succes als valkuil

Ceo’s worden steeds vaker weggestuurd vanwege integriteitskwesties zoals fraude, omkoping, handel met voorkennis en seksueel ongewenst gedrag, aldus de CEO Success Study van zakelijk dienstverlener PwC. Inmiddels wordt van 1 op de 20 ceo’s afscheid genomen vanwege grensoverschrijdend gedrag: dat is een wereldwijde stijging van 36 procent in de afgelopen vijf jaar. Waarom gaan ceo’s over de schreef? Is het hebzucht? Narcisme? Financiële druk? Een slecht ontwikkeld moreel kompas? Dat kan allemaal een rol spelen. Maar ook succes kan een valkuil zijn! 

lees artikel
facebook