Hedgefunds zijn puinruimers

Hedgefunds zijn puinruimers

Auteur: Bim Bensdorp | 15-03-2007

Dat hedgefunds louter gericht zijn op het eigen gewin op korte termijn, dat zal wel. Toch hebben die hedgefondsen op zijn minst één nuttige functie.


Ze dragen bij aan het opruimen van het puin dat topbestuurders achterlaten nadat deze de zoveelste mislukte fusie of overname tot stand hebben gebracht. Feit is, dat veel van die fusies en overnames aandeelhouderswaarde vernietigen in plaats van vermeerderen. Zonder door hedgefondsen op het bit te worden gereden, gunt zich het management vaak de ruimte om illusoire synergie-effecten na te jagen, aandeelhouders met mooie beloften aan het lijntje te houden en desnoods de vlucht naar voren te maken middels weer een nieuwe fusie of overname.


Maar bij het ontstaan van twijfelachtige fusies of overnames (zoals Corus en Tata) laten hedgefondsen zelden of nooit iets van zich horen. Dat roept de verdenking op, dat ze juist gebaat zijn bij managementavonturen in fusieland, speculerend op een break-up value die mettertijd zou kunnen ontstaan. Om echt een gezaghebbende stem te krijgen, zullen ze die ook moeten laten horen als ze zich nog geen zorgen hoeven te maken om hun eigen beleggingen en de gedachte aan een riskante fusie of overname nog in de kiem kan worden gesmoord

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/modern-governance06v.jpg

Tijd voor moderne governance: van data naar inzicht

Digitalisering blijft in bedrijven nog te vaak steken bij het productieproces. Hoogste tijd om ook de strategische besluitvorming hierbij te betrekken. Een proces waarin volgens Jesse Thiel, country manager Benelux & Austria van Diligent, een proactieve rol voor de company secretary is weggelegd: ‘Hij of zij kan de sleutel zijn tot het succes van morgen.’

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Doppen0619k.jpg

Mooier zonder das

Wat hebben we toch tegen de das? Het woord stropdas gebruiken we al een tijdje niet meer, dat klinkt oubollig. En strop klinkt ook allesbehalve motiverend. De das is traditioneel gezien het sluitstuk van een formele uitstraling in een hiërarchische omgeving. In deze betekenis begrijp ik dat de das uit onze maatschappij geëvolueerd wordt. We willen meer gelijkwaardigheid op de werkvloer, niemand zegt immers nog ‘u’ tegen zijn of haar baas. 

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Karssing0619k.jpg

Succes als valkuil

Ceo’s worden steeds vaker weggestuurd vanwege integriteitskwesties zoals fraude, omkoping, handel met voorkennis en seksueel ongewenst gedrag, aldus de CEO Success Study van zakelijk dienstverlener PwC. Inmiddels wordt van 1 op de 20 ceo’s afscheid genomen vanwege grensoverschrijdend gedrag: dat is een wereldwijde stijging van 36 procent in de afgelopen vijf jaar. Waarom gaan ceo’s over de schreef? Is het hebzucht? Narcisme? Financiële druk? Een slecht ontwikkeld moreel kompas? Dat kan allemaal een rol spelen. Maar ook succes kan een valkuil zijn! 

lees artikel
facebook