SNS betaalt teveel voor de bluf van Schröder.

Auteur: Mark Koster | 10-05-2006

SNS betaalt teveel voor de bluf van Schröder.
Welke monopolist gaat Marc Schröder nu weer eens aanvallen? De directeur van Route Mobiel, het keffertje dat zo parmantig bij monopolist ANWB in de pijp hing, heeft zijn zaak na ongeveer anderhalf jaar alweer verkocht. Nu aan SNS Reaal, de zelfverklaarde volksbank die naar de beurs wil. Respect!

Schröder is een van de meest gewiekste ondernemers van dit land. Eerder verkochten hij en zijn partner Michiel Muller de onbemande tankstations Tango voor een astronomisch bedrag aan een paar hongerige Kuweiti's. Op basis van branie en het creëren van een underdogpositie cashte Schröder toen al 3,6 miljoen euro. Dat was knap, omdat Tango, dat eind 2000 werd opgericht, nauwelijks winstgevend was geweest, althans niet op basis van openbare jaarcijfers. In 2001 hield Tango onder de streep slechts 0,6 miljoen euro over. Maar Schröder, de zoon van de even brutale Martinair oprichter, wist dit allemaal goed te maskeren door zijn idee te blijven hypen. Kuwait Oil betaalde in 2003 uiteindelijk 72 miljoen euro voor Tango.

Nu heeft SNS Reaal toegehapt bij Route Mobiel. En weer zullen ze teveel betalen. De pechhulpverlener heeft een sympathieke poging gedaan om ANWB's wegenwacht te attaqueren, maar was er nog lang niet. Route Mobiel claimt 200.000 klanten te hebben, terwijl de ANWB met 3,9 miljoen leden slechts 61.000 aanhangers aan Route Mobiel verloren zegt te hebben. Schröder en zijn partner Michiel Muller hebben allebei 30 % van Route Mobiel in bezit. Over het overnamebedrag wordt niets losgelaten. Dat lezen we straks in het prospectus van SNS Reaal. Dat SNS te veel betaalt, lijkt me duidelijk. De twee brutaaltjes verkopen een nog verliesgevend bedrijf. Met een beetje mazzel draaien ze quitte dit jaar, verklaart Muller vanochtend in BN/De Stem. Bovendien is Route Mobiel allang niet meer de enige die pechhulp aanbiedt. En zeker niet de goedkoopste. Wie met een rokende motor langs de weg staat is nog beter uit bij De Europeesche of die jongens van het AA-team. SNS Reaal zijn de Kuweiti's van Nederland. De bank afficheerde zich afgelopen dagen als een volksbank, maar gedragen zich nu al als opgeblazen bankbobo's. Op een persconferentie werd bijvoorbeeld alleen maar Engels gesproken, terwijl SNS geen enkele buitenlandse activiteit ontplooit. Hopelijk bent u genoeg gewaarschuwd. U hóeft geen aandelen te kopen van deze zelfingenomen krijtstrepen. Mischien kan Marc Schröder ze dat even duidelijk maken? Hij blijft tenslotte nog even adviseur bij Route Mobiel. Of begint hij weer iets voor zichzelf? Een bank ofzo ;-)

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie