Top Stork staat voor dilemma

Top Stork staat voor dilemma

Auteur: Hans Crooijmans | 10-08-2007

Langdurige onzekerheid over het lot van een bedrijf dat slachtoffer is van een (poging tot) overname, is uiteindelijk zeer schadelijk voor de gang van zaken binnen zo'n onderneming. Werknemers gaan zich zorgen maken over hun toekomst, klanten beraden zich op hun relatie. De top van Stork zou zich daarover zo onderhand grote zorgen moeten maken.


Stork verwacht een dezer dagen een officieel biedingsbericht van Candover. Dit Britse investeringsfonds biedt 47 euro per aandeel. Dat is zeker geen jackpot voor aandeelhouders. Candover denkt niet voor niets binnen enkele jaren een forse boekwinst te kunnen behalen. Maar de bestuurders en commissarissen zijn het na meer dan een jaar van hevige juridische en woordenstrijd tegen twee andere belagers - de hedge funds Centaurus en Paulson - wel zat. Aan het besturen van het bedrijf kwamen ze nauwelijks nog toe.


Het is te merken aan de resultaten. Afgelopen week moest Stork bekendmaken dat de winst in het tweede kwartaal volledig was verschrompeld. Dat was vooral te wijten aan een flinke strop bij de ontwikkeling van een nieuwe helicopter. Het is dat er een bod van Candover ligt, anders zou de beurskoers van Stork ongetwijfeld zwaar onderuit zijn gegaan.


Er is nog een andere reden waarom het Storkaandeel zich vooralsnog onttrekt aan de koersval op de aandelenbeurzen: de kooplust van het IIslandse bedrijf Marel dat al jaren op de divisie Stork Foods die kippenslachtmachines maakt. Marel heeft, via de financieringsgroep LME, een belang van 25 procent opgebouwd in Stork. Samen met enkele grote beleggers die vinden dat het huidige Candover-bod te laag is, kan LME de overname van Stork gaan blokkeren. Er wordt gespeculeerd over een - hoger - tegenbod van LME, maar de Ijslanders lijken daartoe nog geen aanstalten te maken. De groep zou daarvoor vele honderden miljoenen euro's moeten gaan lenen, uitgerekend in een periode dat het lange tijd positieve sentiment voor die soort van kredietverlening helemaal is omgeslagen. Tegelijkertijd ligt het niet voor de hand dat Candover zijn bod gaat verhogen en zo Marel de kans geeft om met een boekwinstje het strijdtoneel via de achterdeur te verlaten. Het beursklimaat is slecht. En wie weet wat voor tegenvallers zich nog bij Stork aandienen.


Zo dreigt er een voor Stork schadelijke impasse. De meest logische oplossing om daaruit te raken is dat Candover de Foods-divisie voor een mooie prijs overdraagt aan Marel. Het Britse investeringsfonds kan dan volledig zijn energie steken in de andere twee bedrijfsonderdelen, Aerospace en Technical Services. Probleem daarbij is dat de leiding van Stork heeft bedongen dat het concern voorlopig intact blijft. Anders, zo luidt de redenering van CEO Sjoerd Vollebregt, had men vorig jaar net zo goed met het opsplitsingsplan van Centaurus en Paulson akkoord kunnen gaan.


Het is zeer de vraag of de top van Stork straks voet bij stuk kan houden. Want het alternatief van een overname door Candover is dat de strijd met Paulson en Centaurus oplaait en dat Vollebregt weer onder curatele komt te staan van drie, door de Ondernemingskamer benoemde super-commissarissen.


Het einde van het liedje zal waarschijnlijk zijn dat Stork uiteen wordt gerafeld. Is dat erg? Hmm, Stork is een illustere naam, maar er is allang bitter weinig over van het industriele concern dat in zijn glorietijd onder meer scheepsmotoren, pompen, ketels, turbines en treinen maakte. Echte synergie tussen de drie huidige bedrijfsonderdelen is ook nooit overtuigend aangetoond. Voor de werknemers en klanten van de drie divisies kan er beter vandaag dan morgen duidelijkheid worden geschapen.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/modern-governance06v.jpg

Tijd voor moderne governance: van data naar inzicht

Digitalisering blijft in bedrijven nog te vaak steken bij het productieproces. Hoogste tijd om ook de strategische besluitvorming hierbij te betrekken. Een proces waarin volgens Jesse Thiel, country manager Benelux & Austria van Diligent, een proactieve rol voor de company secretary is weggelegd: ‘Hij of zij kan de sleutel zijn tot het succes van morgen.’

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Doppen0619k.jpg

Mooier zonder das

Wat hebben we toch tegen de das? Het woord stropdas gebruiken we al een tijdje niet meer, dat klinkt oubollig. En strop klinkt ook allesbehalve motiverend. De das is traditioneel gezien het sluitstuk van een formele uitstraling in een hiërarchische omgeving. In deze betekenis begrijp ik dat de das uit onze maatschappij geëvolueerd wordt. We willen meer gelijkwaardigheid op de werkvloer, niemand zegt immers nog ‘u’ tegen zijn of haar baas. 

lees artikel
scopist_posts/originals/Column-Karssing0619k.jpg

Succes als valkuil

Ceo’s worden steeds vaker weggestuurd vanwege integriteitskwesties zoals fraude, omkoping, handel met voorkennis en seksueel ongewenst gedrag, aldus de CEO Success Study van zakelijk dienstverlener PwC. Inmiddels wordt van 1 op de 20 ceo’s afscheid genomen vanwege grensoverschrijdend gedrag: dat is een wereldwijde stijging van 36 procent in de afgelopen vijf jaar. Waarom gaan ceo’s over de schreef? Is het hebzucht? Narcisme? Financiële druk? Een slecht ontwikkeld moreel kompas? Dat kan allemaal een rol spelen. Maar ook succes kan een valkuil zijn! 

lees artikel
facebook