Vertrek Verdonk zegen voor economie

Auteur: Mark Koster | 17-09-2007

Vertrek Verdonk zegen voor economie
Nu IJzeren Rita is verdwenen is het de hoogste tijd dat alle liberalen weer eens flink uithalen naar dit laffe nivelleer kabinet. Steun het ontslagrecht bijvoorbeeld, zodat de PvdA nog verder geïsoleerd raakt.

Rita Verdonk en haar geblondeerde keffertje, Geert Wilders, leiden af van de werkelijke problemen van dit land: de lamlendige economische beslissingen van de christen-socialistische kongsi. Het integratieprobleem is klein bier vergeleken met de aanstaande vergrijzingsbom, ons gebrekkige onderwijssysteem en onze tanende concurrentiepositie, die het gevolg is van de eerste twee drama's.

Mark Rutte heeft een van de betere economische agenda's, maar hij komt er niet aan toe die te verdedigen, omdat er steeds een vervelende bromvlieg door hem heen zoemt. Het is hard nodig dat er een liberale storm gaat loeien, want de aangekondigde en al uitgelekte kabinetsplannen wijzen op weinig ambitie. Werkend Nederland wordt gestraft, evenals ondernemers. De nivelleerzucht, die dogmatische vormen heeft aangenomen, levert niks op. Zelfs zelfverklaarde linkse economen als Frank Kalshoven fronsen hun wenkbrauwen bij de zinloze belastingverhogingen en lastenverzwaringen. Nederland is een van de meest egalitaire landen ter wereld. Het verschil tussen arm en rijk is niet bijzonder groot. Alle pogingen om nog meer gelijkheid na te streven zullen ten koste gaan van de groei. De PvdA denkt echter al een hele tijd niet meer aan het landsbelang, maar aan peilingen. Met de komst van Jan Pronk, als mogelijke nieuwe voorzitter, zullen de sociaal-democraten niet pragmatischer worden. Ook bij onze liberale vrienden van de VVD gaat het al lange tijd over bijzaken als hoofddoekjes en ander moralistische zaken en niet over de hoofdkwestie: hoe overleven we over vijfentwintig jaar? Het wordt tijd voor een nieuw elan van nuchtere vrije marktdenkers. Rutte moet de gezond verstand types van de PvdA, D66, Groen Links en CDA mobiliseren voor een modern economisch programma. We staan stil, omdat we naar onze eigen navel staren. In China en India kijken ze verlekkerd naar ons en azen ze op vette en vergrijsde bedrijven. Corus is de eerste prooi die al in handen is gevallen van ambitieuze Indiërs. Het is de hoogste tijd dat wij inzien dat ons economische stelsel een luchtfles is die langzaam leegloopt. We zullen stikken. De liberale geesten moeten zich inzetten voor creatieve, ondernemende en onbaatzuchtige types, niet voor angstige zuurpruimen met buitenlandersangst. Steun het wetsvoorstel van Donner. De sociaal-democraten zeggen toch nee. Met een beetje mazzel kunnen we dit kabinet laten struikelen - niet over burka's of een stapel Korans - maar over haar economische conservatisme.

Wat vond u van het artikel? Stem / Waardeer:Score 0 | 0 Waarderingen

Meer opinie