Zaken in Melbourne

Zaken in Melbourne

Auteur: Ivo Weyel | 17-07-2008

Ik werd wakker en het licht scheen van twee kanten de kamer in. Dat is fijn wakker worden. (Daarom boek ik in hotels altijd een hoekkamer; ze zijn niet alleen lichter, maar ook groter dan een standaard en vaak slechts een fractie duurder. Bovendien heeft de bijbehorende badkamer ook meestal een raam en dat is dubbel fijn, want badderen met een uitzicht is een van de grootste genoegens des levens. Maar dit allemaal terzijde).

Ik keek uit over Melbourne. Ik rekte me uit en ik was blij. Een week Melbourne voor de boeg. Er is weinig waar ik blijer van word. Melbourne is zo'n stad die alles heeft. De zee binnen handbereik, gezellige mensen, mooie musea, leuke winkels, een overvloed aan cafés en restaurants, een easy going atmosfeer. En zo tolerant als maar kan. Een beetje Amsterdam aan de andere kant van de planeet. Maar de stad is ook nogal ingewikkeld. Het centrum bestaat uit hoofdstraten waartussen zich een netwerk aan kleine steegjes bevindt. Die steegjes hebben ieder weer hun eigen achterafsteegjes, vaak zonder huisnummer. Voor niet ingewijden zijn die nauwelijks vindbaar. Terwijl daar de leukste en beste eet-, drink- en koopadressen zitten. Aangezien er in 2008 nogal wat internationale congressen (waaronder medische met enge ziektes als thema, zoals de Menopause Society, Congress of Heart Failure en The Endometriosis Society), sportevenementen en culturele gebeurtenissen in de stad zullen plaatsvinden, hier wat tips.

Het leukste zakenhotel in de stad is The Langham (zie de hoekkamer hierboven). Centraal gelegen, een tikje statig en met een geweldige spa. Binnen een kwartier vanaf het centrum zit je al aan zee, in de wijk St. Kilda. En daar is hotel The Prince het beste adres. Het is een designhotel zonder hysterische vormen aan te nemen, zoals helaas vaak te doen gebruikelijk is bij designhotels. Het ontbijt is er super en á la carte (ook zo genoeg van al die ontbijtbuffetten?) en gezond. Melbourne is namelijk een beetje het San Francisco van Australië en dus nogal geobsedeerd door gezond voedsel. Wat zich vertaalt in veel scharreldieren en pure ingrediënten.

Neem nou restaurant Grossi Florentino, 80 Bourke Street. Italiaans op z'n best en klassiekst. Alsof je de pleisterplaats van de plaatselijke maffia binnenkomt. De derde generatie van dezelfde eigenaars familie zwaait er nu de scepter. Het klassieke interieur is nog helemaal intact. Beneden is er de drukke bar en het restaurant, boven is de ruimte waar habitués eten. Een van de beste adressen van de stad. Het eten is er als in de beste Romeinse restaurants, en het gaat er net zo aan toe: schreeuwend, rommelig, met rennende en grappende obers in witte schorten en verse pasta's en de beste Barolo-wijnen. Het ideale adres voor een zakendiner is Taxi aan het Federation Square. Het zit op de bovenste verdieping van een afzichtelijk modern gebouw met onderin allemaal kroegen en restaurants waar je niet gezien wilt worden, maar de lift leidt naar een oase van licht en ruimte en uitzichten en een keuken die het afgelopen jaar werd gekozen tot de beste van de stad. Het is hier fusion wat de klok slaat, met Japanse en Aziatische invloeden en de ambiance is chic met die typische losse Melbourniaanse touch. Reserveren is verplicht. Anders mag je van de vriendelijke hostess beneden niet eens de lift in.

Voor wie als standhouder of gastheer ter plekke zelf allerlei diners of andere culinaire genoegens moet organiseren, kan het beste alles overlaten aan Allan Campion, de plaatselijke Johannes van Dam (en aardig bovendien), die alle geheime adressen van de stad kent en dit graag allemaal voor u regelt (www.campionandcurtis.com). Ook leuk is om op een middag met een groep langs de beste culinaire adressen van de stad te worden geleid, van de lekkerste espressotent en de beste chocolade- en kaasmakers tot diep in de krochten van Chinatown, waar niemand Engels spreekt, maar waar men op verzoek van Allan toch voor u klaar staat met de lekkerste eierkoeken ter wereld. Enge ziektes maken nou eenmaal hongerig.

Management Scope Rankings

Bekijk hier alle rankings die Management Scope jaarlijks samenstelt.

Management Scope

Geïntereseerd in Management Scope?

Maak kennis met het magazine via een proefabonnement: 3 edities voor €18,- of 6 edities voor €36,-

Vraag een proefabonnement aan

Meer opinie

scopist_posts/originals/succesvolle-cmos08v.jpg

Het geheim van succesvolle cmo's

De chief marketing officer fungeert meer en meer als aanjager van groei van de onderneming. Accenture deed onderzoek naar de succesfactoren van de meest geslaagde cmo’s ter wereld. Samenwerking en passie voor disruptieve innovatie blijken cruciaal. De onderzoeksuitkomsten geven een inspirerende kijk in de toekomstige nieuwe rol van de cmo.

lees artikel
scopist_posts/originals/Lecq082019v.jpg

Open normen handhaven vergt moed

Bij het zoeken naar een nieuwe voorzitter voor de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ligt de toezichthouder voor de zoveelste keer onder vuur. Ging het voorheen over reparatieacties bij woekerpolissen of over compensatie voor derivatencontracten, nu is er de discussie over de controle door accountantskantoren. Ze doen het niet goed of het deugt niet. Hoe komt dat toch? 

lees artikel
scopist_posts/originals/Doppen082019v.jpg

Lees dit als u trendsetter in de boardroom wilt zijn

Ik gok dat bij de meeste lezers van dit magazine het hart niet sneller gaat kloppen van de Amsterdam Fashion Week: de plek waar de bizarste en creatiefste outfits verschijnen op de runway. Van New York tot Londen en van Milaan tot Parijs, iedere stad heeft zijn eigen show. Die modeweek vond deze maand plaats en of u nou idolaat bent van mode of niet, is dat een mooie aanleiding om te bekijken aan welke modetrends de boardroom onderhevig is.

lees artikel
facebook