Over waardecreatie gesproken

Management Scope special 'Over waardecreatie gesproken' in samenwerking met Eiffel is gepubliceerd bij Management Scope 06 2014.


Wat is nu concreet waardecreatie?’ Het was de eerste vraag uit het BNR-interview tijdens de eerste ‘Dag van de waardecreatie’ in Arnhem, februari 2014. Geen enkel antwoord is echt volledig. Voor iedereen en iedere organisatie heeft waardecreatie een andere lading en betekenis. Daarom kregen wij steeds meer het gevoel de voorbeelden uit de praktijk in beeld te moeten brengen. Samen met Management
Scope creëren wij hiervoor nu een podium.

In een openhartig interview vertelt Renée Barge, lid van de raad van bestuur van het Haagse Bronovo Ziekenhuis, over de ambitie om kwalitatief goede zorg te leveren met persoonlijke aandacht voor de patiënt. Technische ontwikkelingen en continuïteit staan centraal in het interview met Roald van Noort, ceo van veestapelverbeteraar CRV. Waardecreatie in het genetisch tijdperk vraagt om innovatie, ontsluiting van kennis en durven delen met de concurrent en andere partners, aldus Van Noort. Ook leest u in deze publicatie wat een integrale aanpak kan betekenen voor uw organisatie. Weergegeven in woord en beeld. En u krijgt inzicht welke rol fitheid speelt in het besturen van organisaties.

Ongetwijfeld even beeldend als bruikbaar voor uw organisatie. Waardecreatie, het is een even mooi als breed begrip. En daarom vraag ik u na het lezen van deze verhalen even stil te staan bij de eerste vraag van BNR: wat is nu concreet waardecreatie voor u en uw organisatie?

Monique Noomen-Greve is Managing director van Eiffel.

facebook