Next50 Commissarissen 2019

De verjonging en doorstroom van een de top-100 commissarissen lijkt te stagneren. Terwijl de top op slot zit, klopt een nieuwe lichting getalenteerde topcommissarissen op de deur van de boardroom. Hoe ziet het DNA van deze toezichthouders in spe eruit? Management Scope presenteert haar eerste ranking van aanstormende toptoezichthouders: de Next50

Lees de analyse van deze lijst hier.

Bekijk hiernaast ook lijsten uit voorgaande jaren

Verantwoording
Een commissaris komt in aanmerking als hij of zij een of meer functies als commissaris of bestuurder bekleedt bij de belangrijkste ondernemingen van Nederland. Hieronder verstaan wij de bedrijven die genoteerd staan aan de AEX-, AMX (MidCap)- of AScX (Small- Cap)-index en niet-beursgenoteerde bedrijven met een eigen vermogen van meer dan 500 miljoen euro. Anders dan bij de Top-100 Commissarissen gaat het niet alleen om de punten, maar is ook gekeken naar de timing van de commissariaten: commissarissen moeten aan het opbouwen zijn, niet aan het afbouwen. Uit het universum van commissarissen bij de genoemde bedrijven zijn commissarissen geselecteerd die daarbij nog een bestuursfunctie hebben of die tot voor kort nog hadden. Ook moesten de kandidaten nieuwe commissariaten hebben geaccepteerd in de laatste drie jaar.

Puntenverdeling
De commissarissen krijgen punten toebedeeld op basis van de hoogte van het eigen vermogen van de ondernemingen waar zij een functie hebben. Toezichthoudende functies bij deze ondernemingen wegen zwaarder mee dan uitvoerende functies. Daarnaast krijgen de commissarissen punten voor voorzitterschappen van raden van commissarissen, chairmanposities van boards of directors en voorzitterschappen van audit-, remuneratie- en nominatiecommissies. Tenslotte worden punten toebedeeld voor toezichthoudende functies bij de grote buitenlandse bedrijven, universiteiten, hogescholen, ziekenhuizen en overige grote ondernemingen.

facebook