Hielke Sybesma - Accell Groep - CFO

Hielke Sybesma

CFO bij Accell

Hielke Sybesma

Persoonlijk

Naam: Drs. Hielke Sybesma

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Hielke Sybesma

- heden CFO, Accell

White collars working blue

Loopbaan Hielke Sybesma

2001 - Bestuurslid, Accell Groep
1995 - werkzaam als manager financiŽn, Batavus, dochteronderneming van Accell
in dienst als financieel consultant, PwC (PricewaterhouseCoopers)

Opleiding Hielke Sybesma

Bedrijfskunde, Groningen
1995 Registeraccountant, Amsterdam

Overige vermeldingen


Als algemeen directeur bij Sparta zag Jeroen Blok Snijders de fiets al niet meer als een eenvoudig frame met twee wielen. Dat is verledentijd in zijn ogen: ‘Als we de externe en de interne ontwikkelactiviteiten optellen, komen we op ongeveer zes procent van de omzet'.

Als voorbeeld neemt Snijders de elektrische fiets van Sparta, namelijk de ION. Specifieke specialisten werkten intern aan de ontwikkeling van de ION, die reeds was losgekoppeld van de fietsontwikkeling. Daarnaast werd er ook extern samengewerkt met onderzoeksinstellingen als TU Delft en TU Twente aan een betere energievoorziening bij fietsen.

Bij Accell richt Snijders zich net als bij Sparta op een duurder segment. Door de nieuwe technologie, in o.a. elektrische fietsen, begint de prijs van een gemiddelde Accell fiets bij zo'n 400 euro.

Volgens Snijders zit Accell niet alleen opgesloten op de Nederlandse thuismarkt. Ondaks dat elk land zijn eigen specialisme kent (in NL is dat aandrijving), is Accell een sterke marktleider Europa.