Koninklijke DSM N.V. (Royal DSM N.V.)

  • Beurscode: DSM (Aex)
  • Het hoofdkantoor in Nederland is te vinden aan Het Overloon 1 te Heerlen
  • DSM = Dutch State Mines
  • Wereldwijd heeft Royal DSM 25.000 werknemers in dienst
  • DSM Nederland heeft meer dan 5000 werknemers in dienst
  • Omzet DSM 2014 € 9.181 miljoen. Winst DSM 2014 € 1.168 miljoen
  • Omzet DSM 2013 € 8.858 miljoen. Winst DSM 2013 € 1.261 miljoen

Over DSM

DSM is een wereldwijd opererend zeer gevarieerd chemiebedrijf op het gebied van gezondheid, voeding en grondstoffen. DSM levert grondstoffen aan de voedingsmiddelen- en dieetindustrie, maar ook aan Personal Care bedrijven, pharmaceuten, de automotive industrie, verfindustrie, alternatieve energie en de bio-industrie.

Royal DSM heeft haar hoofdkantoor in Heerlen en heeft meer dan 150 vestigingen in de wereld, waarbij Europa en Azië de best vertegenwoordigde continenten zijn. Alleen al in China heeft DSM 21 vestigingen.

DSM is sinds 1989 aan de Amsterdamse beurs genoteerd. In 2002 bestond DSM 100 jaar en werd het Koninklijk. Sindsdien is de officiële naam Koninklijke DSM N.V. (Royal DSM N.V.)

Organisatiestructuur DSM

DSM is een Nederlands bedrijf en daargehouden aan een two-tier board, meet een raad van Bestuur en een Raad van Commissarissen. Feike Sijbesma is sinds 2007 de bestuursvoorzitter. Op zijn bestuur wordt toezichtgehouden door de Raad van Commissarissen, waarvan Rob Routs de voorzitter is. De Raad van Commissarissen moet verantwoording afleggen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Vanwege bezuinigingen in 2015 schrapt DSM 900 tot 1.100 banen. Hiernaast zal DSM ook de managementstructuur aanpassen. Ze hebben gekozen voor een toevoeging van een Executive Committee. Dit moet resulteren in een snellere strategische afstemming en operationele uitvoering.