Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon

Datum: 23-06-2009

Neelie Kroes verleent goedkeuring voor verkoop Nuon

Neelie Kroes is akkoord gegaan met de verkoop van het energiebedrijf Nuon aan het Zweedse Vattenfall. Als voorwaarde wil de Europees commissaris dat Nuon haar Duitse activiteiten verkoopt.

Overdracht aandelen
Met de voorwaardelijke goedkeuring van Neelie Kroes, die als EU-commissaris verantwoordelijk is voor het concurrentiebeleid, kan de helft van de aandelen op 1 juli worden overgedragen. De rest van de aandelen wordt in fases overgedragen. Vattenfall verwacht over zes jaar alle aandelen in handen te krijgen. Het Zweedse bedrijf betaalt 8,5 miljard euro aan Nuon.

Instemming aandeelhouders

90 procent van de aandeelhouders ging akkoord met de verkoop van Nuon aan Vattenfal. De provincie Noord-Holland kwam daar maandag ook bij, zodat praktisch alle aandeelhouders hebben ingestemd met de verkoop.

Nuon realiseerde in 2008 een omzet van 6,1 miljoen euro en het energiebedrijf heeft ruim 10.000 werknemers in dienst. Nuon bedient meer dan drie miljoen consumenten en organisaties in Nederland, België en Duitsland.

Lees ook:

> Nuon behaalt winstdaling ondanks hogere omzet
> Nuon heeft voorkeur voor overname door Eni
> Nuon: 2 miljoen euro verlies derde kwartaal
> Biografie Neelie Kroes

> NUON Raad van Bestuur

Neelie Kroes

  • Adviseur Bank of America Merrill Lynch
  • Toezichthoudend directielid Salesforce
  • Voorzitter Public Policy Advisory Board Uber
  • Nuon
  • Raad van Bestuur
  • Commissarissen
Peter Smink CEO
Martijn Hagens COO (Chief Operational Officer)

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje