Bert Bruggink wordt president-commissaris Robeco

Datum: 11-12-2015

Bert Bruggink wordt president-commissaris Robeco

Op 11 december 2015 is bekend gemaakt dat Bruggink opnieuw zal toetreden tot de Raad van Commissarissen van Robeco.

Opvolger
Bert Bruggink zal de functie van voorzitter van de Raad van Commissarissen van Robeco per 1 januari 2016 gaan vervullen. Bruggink was van 2009 tot begin 2015 al lid van de Raad van Commissarissen van Robeco. Met deze benoeming zal Bruggink Dick Verbeek opvolgen, die op 9 december 2015 als president-commissaris is afgetreden wegens het aflopen van zijn termijn. Verbeek was sinds 2001 lid van de Raad van Commissarissen van Robeco.

Transitie
Robeco was tot 2013 volledig onderdeel van Rabobank en is twee jaar geleden verkocht aan het Japanse bedrijf Orix. Makoto Inoue, CEO van Orix en tevens commissaris bij Robeco, bedankt Dick Verbeek in een persbericht voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Verbeek heeft volgens Innoue een waardevolle bijdrage geleverd aan de verkoop van Robeco en de daarop volgende transitieperiode.

Rabobank
Volgens Makoto Inoue heeft het bedrijf in Bert Bruggink een uitstekende opvolger gevonden voor Verbeek. 'Zijn ervaring in de financiële sector en zijn kennis van Robeco maakt hem de perfecte persoon voor de rol van voorzitter van de Raad van Commissarissen', aldus Inoue. Bruggink is tot 31 december 2015 Chief Financial & Riskmanagement Officer (CFRO) bij Rabobank. Bruggink besloot in maart 2015 om af te treden, omdat zijn functie wordt opgesplitst in die van een financieel directeur (CFO) en een directeur risicomanagement (CRO).

Lees ook
> Nieuwsbericht over het aftreden van Bruggink bij Rabobank


 

Bert Bruggink

  • Hoogleraar Financieel Management en bedrijfseconomie Universiteit Twente
  • Robeco
  • Raad van Bestuur
  • Commissarissen
Gilbert van Hassel CEO
Roland Toppen CFO (Chief Financial Officer)
Karin van Baardwijk COO (Chief Operational Officer)
Monique Donga Head of Human Resources
Peter Ferket Head of Investments
Victor Verberk Deputy Head of Investments
Martin Nijkamp Hoofd Strategy en Business Ontwikkeling
Maureen Bal Bestuurssecretaris

White collars working blue

Van knelpunt in uw operationeel proces naar meetbaar en blijvend resultaat? Kijk hoe First Consulting dit samen met uw medewerkers aanpakt. >> Bekijk filmpje