Bert Bruggink stopt als CFRO Rabobank

Bert Bruggink stopt als CFRO Rabobank

12-03-2015 Bruggink zal eind dit jaar terugtreden als financieel directeur. Hij is het niet eens met het splitsen van zijn functie in een financiële- en risicofunctie.  

Aftreden
Bert Bruggink
treedt eind dit jaar terug als financiële baas van Rabobank. De functie van Bruggink als Chief Financial & Riskmanagement Officer (CFRO) zal worden opgesplitst in die van een financieel directeur (CFO) en een directeur risicomanagement (CRO). De termijn van Bruggink zou in 2016 aflopen, maar Bruggink heeft besloten terug te treden bij de splitsing van de functie. Hij zal de gecombineerde taken blijven vervullen totdat voor beide nieuwe functies geschikte kandidaten zijn gevonden en benoemd.


Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen
De Raad van Commissarissen van Rabobank is Bruggink 'zeer erkentelijk voor de enorme toewijding, kennis, kracht en relativering waarmee hij Rabobank in de afgelopen elf jaren als bestuurslid heeft gediend'. Na zijn terugtreding zal Bruggink nog wel aanblijven als adviseur van de Raad van Bestuur van de Rabobank.

Libor-affaire
De twee functies die worden vervuld door Bruggink zullen nu worden gesplitst door de Libor-affaire waar Rabobank bij betrokken was. Bijna zes jaar lang waren 29 handelaren van de bank betrokken bij manipulatie van belangrijke rentetarieven. Dat gebeurde vanuit zes verschillende Rabo-kantoren op drie verschillende continenten. De affaire maakte duidelijk dat de taken van de CFO en CRO niet langer bij één persoon ondergebracht konden zijn.

Rabobank voert tevens andere veranderingen in de organisatiestructuur van de bank door. Zo is de bank bezig met een grote reorganisatie, waarbij veel kantoren worden gesloten en in de periode 2013-2016 meer dan 9200 arbeidsplaatsen verdwijnen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook