Sipko Schat vertrekt per direct bij Rabobank

18-11-2013

Sipko Schat vertrekt per direct bij Rabobank

Sipko Schat treedt per direct terug uit de raad van bestuur van de Rabobank Nederland. Dit is een direct gevolg van de uitkomsten naar het onderzoek in de Libor-affaire.

Eerder al legde Piet Moerland zijn functie als CEO neer. Ondanks de steun die de toezichthouders onlangs in Sipko Schat uitspraken, is de raad van commissarissen tot dit besluit gekomen. Reden daarvoor is dat recentelijk is gebleken dat bij de aangesloten Rabobanken voor zijn aanblijven onvoldoende draagvlak bestaat.

President-commissaris Wout Dekker laat weten dat het een moeilijk besluit is geweest voor alle betrokken partijen. Marinus Minderhoud, waarnemend CEO voegt daar aan toe: ‘Wij verliezen in hem een internationale topbankier; een gewaardeerd collega die veel voor de Rabobank heeft betekend.’

De raad van commissarissen verwacht binnen afzienbare termijn een nieuw lid van de raad van bestuur te benoemen.

Lees ook:
- Interview met Sipko Schat

Meer over Sipko Schat

Sipko Schat nieuwe presidentcommissaris Vion Food Group

Sipko Schat nieuwe presidentcommissaris Vion Food Group

Ter aanvulling van de raad van commissarissen van Vion Food Group treden twee nieuwe commissarissen toe: Sipko Schat voormalig bestuurder van Rabobank en Cees van Rijn voormalig CFO van Nutreco.

Interview met Sipko Schat

'Sanctiewetgeving grijpt hard in op internationale handel'

'Sanctiewetgeving grijpt hard in op internationale handel'

Iran, Libië, Soedan, Birma. Zomaar een greep uit de lijst van landen die te maken hebben met opgelegde sancties. Waar iedere organisatie rekening mee moet houden: het handels- en betalingsverkeer kan enorm lijden onder opgelegde sancties. Wie de opgelegde sancties omzeilt, kan een flinke boete verwachten. Plus het nodige reputatieverlies.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook