Robeco Institutional Asset Management B.V.

Hier vindt u informatie over Robeco Institutional Asset Management B.V. en zijn functionarissen.

  • Robeco is opgericht in 1929
  • Robeco Groep heeft in 2015 een beheerd vermogen van € 246 miljard
  • Robeco heeft in 2015 ongeveer 1218 medewerkers in dienst
  • De organisatie is actief in 15 landen wereldwijd
  • Het hoofdkantoor van Robeco is te vinden aan de Coolsingel 120 te Rotterdam

Over Robeco

Robeco Groep N.V. is een vermogensbeheerder en heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam. Robeco is sinds februari 2013 een volledig zelfstandig onderdeel geworden van het Japanse Orix. Robeco was vanaf 2001 volledig in handen van de Rabobank Groep (vanaf 1997 was Rabobank al voor 50% eigenaar van Robeco). Na de overname door Orix houdt Rabobank Groep nog een aandelenbelang van 9,99% in de organisatie.

Het van oorsprong Rotterdamse Robeco is opgericht in 1929 en biedt thans beleggingsproducten en -diensten aan voor de institutionele en particuliere beleggers. Voor de institutionele en zakelijke klanten worden naast het hoofdkantoor in Rotterdam ook kantoren aangehouden in Luxemburg, Parijs, Londen, Frankfurt, Madrid, Zurich, Chicago, Boston, New York, Miami, Mumbai, Tokyo, Hong Kong, Sydney, Shanghai, Seoul en Dubai.

Organisatiestructuur Robeco Groep

De directie is verantwoordelijk voor de algemene zaken en de strategie van het bedrijf. Op de directie wordt toezicht gehouden door een raad van commissarissen (RvC). De leden van de Raad van Bestuur, alsmede de leden van de Raad van Commissarissen, worden benoemd door de aandeelhoudersvergadering.

Interviews Robeco

Zes best practices voor continue verandering

Zes best practices voor continue verandering

De coo vertaalt de externe ontwikkelingen naar de organisatie en implementeert noodzakelijke interne veranderingen. In de praktijk levert voortdurende verandering dilemma’s op. Onze raad van verandering schiet te hulp door in zes best practices te schetsen welke varkentjes er te wassen zijn. ‘Het is balanceren tussen vernieuwing en behoud, tussen innovatie en continuïteit.’

Meer Interviews Robeco

Bestuurders in het nieuws

facebook