Koninklijke A-ware Food Group B.V.

Hier vindt u informatie over Koninklijke A-ware Food Group B.V. en zijn functionarissen.

  • Royal A-ware is ontstaan uit de fusie van de familiebedrijven Anker Cheese en Bouter Cheese
  • Bouter Cheese werd opgericht in 1890, Anker Cheese in 1963
  • Royal A-ware vormt samen met AB Transport Group de Koninklijke A-Ware Food Group

Over Royal A-ware Food Group

Royal A-ware is een Nederlands familiebedrijf dat is ontstaan uit een fusie tussen twee familiebedrijven, Anker Cheese en Bouter Cheese. In 1890 legde Peter Bouter in het Zuid-Hollandse Streefkerk de basis van het bedrijf Bouter Cheese met de handel in kaas en diervoeder. Geleidelijk traden zijn zonen toe, met in 1956 de toetreding van de derde generatie.

Arie Anker startte in 1963 met de verkoop van kaas op de markt, wat hij later uitbreidde met onder meer het rijpen van kaas. Zijn twee dochters en zoon Jan Anker (de huidige ceo van Koninklijke A-ware Food Group) treden in de jaren negentig toe tot het bedrijf Anker Cheese. De bedrijven fuseerden in 2010 tot A-ware Food Group. In 2015 ontving het bedrijf het predicaat koninklijk, waarna het de naam wijzigde naar Koninklijke A-ware Food Group, met als handelsnaam Royal A-ware.


De Koninklijke A-ware Food Group omvat twee divisies. De eerste divisie is Royal A-ware, dat zich bezighoudt met kaas- en zuivelactiviteiten en circa 2000 werknemers verdeeld over bijna 20 vestigingen in Nederland heeft. De divisie Royal A-ware bestaat weer uit vier afdelingen:Cheese, Dairy en cream, Tapas en Bouter Group. AB Transport Group, de tweede divisie van Koninklijke A-ware Food Group, houdt zich bezig met de logistieke dienstverlening. AB Transport Group heeft bijna 2000 medewerkers in dienst.


Organisatiestructuur

De Koninklijke A-ware Food Group heeft een directie bestaande uit vier personen, en een raad van commissarissen. De raad van commissarissen houdt toezicht op het bestuur.

De divisies Bouter Group en AB Transport Group hebben beiden een eigen divisiedirectielid, die geen deel uitmaken van de directie van de holding.

Meer Interviews Royal A-ware Food Group

Toegang tot de database

Raad van Bestuur

Jan  Anker

Jan Anker

CEO (Chief Executive Officer)

Antonio  Rodriguez

Antonio Rodriguez

CFO (Chief Financial Officer)

Robert van Ballegooijen

Robert van Ballegooijen

COO (Chief operational officer)

Klaas de Jong

Klaas de Jong

COO (Chief Operational Officer)

Raad van Commissarissen

Piet van Schijndel

Piet van Schijndel

Commissaris (voorzitter)

Peter  Bouter

Peter Bouter

Commissaris

Daan van Engelkes

Daan van Engelkes

Commissaris

Henk van Doorn

Henk van Doorn

Commissaris

Jan  Brouwer

Jan Brouwer

Commissaris

facebook