Altice N.V.

Hier vindt u informatie over Altice N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: ATC (Groot-niet-beursgenoteerd)
  • Altice is opgericht in 2002
  • Altice is een kabel- en telecombedrijf dat wereldwijd opereert
  • Ondanks de notering op de Amsterdamse beurs, is het bedrijf niet actief op de Nederlandse markt
  • Het bedrijf deed twee miljardenovernames binnen vijf jaar na de oprichting
  • De oprichter Patrick Drahi heeft vier kinderen, waarvan er drie actief zijn bij Altice
  • Het hoofdkantoor is te vinden op de Boulevard Royal Luxembourg 3 te Luxemburg

Over Altice

Altice is een kabel- en telecombedrijf dat is genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Het bedrijf levert diensten over de hele wereld, waarbij het kerngebied Frankrijk is. Ondanks dat Altice aan de Amsterdamse beurs is genoteerd, voert het geen activiteiten uit op de Nederlandse markt. 

In 2002 richtte Patrick Drahi, een Frans-Israëlisch zakenman, het bedrijf Altice op. Al snel kocht Altice het bedrijf Numericable en deed het in 2014 twee miljardenovernames: SFR en Altice Portugal Telecom. Voor ongeveer 17 miljard euro werd in Frankrijk de mobiele operator SFR gekocht, waar later dat jaar Portugal Telecom aan werd toegevoegd voor ongeveer 7,4 miljoen euro. Door verdere acquisities groeide het bedrijf met een omzetwaarde van 167 miljoen in 2010 naar 14,3 miljard in 2018. 

 

Altice hoofdkantoor Amsterdam
In 2015 werd de structuur van het bedrijf anders ingedeeld. Het oorspronkelijke Altice SA ging op in het nieuwe Altice NV, waarbij het hoofdkantoor verplaatst werd naar Amsterdam. De overname werd in aandelen geregeld, waarbij een A-aandeel voor een stemrecht stond en een B-aandeel voor vijfentwintig. Op die manier behield Drahi zijn grip op Altice. 

Organisatiestructuur van Altice
Altice heeft over de hele wereld locaties, die aangestuurd worden door de raad van bestuur. Deze raad zit gevestigd in het hoofdkantoor in Amsterdam en bestaat uit acht leden. Aan het hoofd van deze acht leden staat de ceo, die nauw samenwerkt met de chairman en tevens non-executive director, vice-president, general counsel en tevens company secretary en drie non-executive directors. Oprichter Patrick Drahi is tevens lid van de raad van bestuur en nog steeds nauw betrokken bij het bedrijf.  

Bestuurders in het nieuws

facebook