Aperam

Hier vindt u informatie over Aperam en zijn functionarissen.

  • Beurscode: APAM (Midcap)
  • Hoofdkantoor Aperam: 12C, rue Guillaume Kroll, L-1882 Luxembourg
  • De familie Mittal is voor 40,8% eigenaar van Aperam
  • Aperam is genoteerd aan de beurs van Amsterdam, Parijs en Luxemburg
  • Aperam heeft 9.800 medewerkers in dienst

Over Aperam

Aperam is op 26 januari 2011 geintroduceerd op de Amsterdamse beurs. Aperam is een afslpitsing van moederbedrijf ArcelorMittal en dan met name voor wat betreft de roestvrijstaal productie. Na de afsplitsing heeft Aperam o.a. in Amsterdam een beursnotering aangevraagd. Aperam is direct in de AEX opgenomen, samen met Arcelor Mittal.

Aperam is een monidale speler op de roestvaststaal markt. Met een jaarlijkse productiecapaciteit van 2,5 mln ton in de markt van ruim 30mln ton en een marktaandeel van 25% in Europa is Aperam de 6e grootste partij op deze markt. Het concern heeft vijf fabrieken in Europa en één in Brazilië. Het grootste deel van de eigen productie / omzet vindt plaats in Europa en (ruim een kwart) via de fabriek in Brazilië. De omzet bestaat voor 80% uit roestvast staal, 11% elektrisch staal en 9% nikkellegeringen en specialiteiten. Afnemers zijn vooral industriële bedrijven.

De familie Mittal is voor 40,8% eigenaar van Aperam. De Luxemburgse overheid heeft 2,5 % van de aandelen in handen. De overige bijna 58% van de aandelen is publiek verhandelbaar.

Organisatiestructuur Aperam

Aperam heeft een Anglesaksisch bestuursmodel (one-tier board) met een Board of Directors. De Board wordt geleid door Chairman Lakshmi N. Mittal. De grootaandeelhouder en Chairman van ArcelorMittal.

Ook de zoon van Mittal, Aditya Mittal, maakt als CFO onderdeel uit van de Board. Verder wordt de Board gevormd door vier toezichthoudende directeuren (non executive directors of independent members of the Board of Directors en drie executive directors (Lakshmi Mittal, Aditya Mittal en Gonzalo Urguijo).

Naast de Board of directors heeft Aperam ook een Management Committee. Dit committee wordt voorgezeten door CEO Philippe Darmayan. Julien Onillon is de CFO van Aperam. Darmayan gaat eind 2014 met pensioen. Hij wordt op 1-1-2015 opgevolgd door Timoteo Di Maulo, tot dan chief commercial en sourcing officer en lid van het Management Committee van de producent van roestvast staal.

Aperam
12C, rue Guillaume Kroll
L-1882 Luxembourg
Grand Duchy of Luxembourg
Tel: +352 27 36 27 00

facebook